Maajoukkuetauko sujui Hollannilta positiivisissa merkeissä.

Hollanti pelasi kaksi Nations Leaguen ottelua ja voitti ne kummatkin. Puola kaatui aluksi 2-0 ja sunnuntaina Hollanti voitti Belgian 1-0.

38-vuotias maalivahti Remko Pasveer pelasi täydet minuutit molemmissa otteluissa. Kyseessä oli Pasveerin uran ensimmäiset maaottelut.

Pasveer siirtyi reilu vuosi sitten Ajaxin edustusjoukkueen kolmosmaalivahdiksi. Konkarimaalivahti sai kuitenkin saumansa tolppien välissä, kun Maarten Stekelenburg loukkaantui ja André Onana kärsi dopingtuomiotaan.

Pasveer esiintyi edukseen, nappasi kaikkien yllätykseksi pysyvästi Ajaxin ykkösmaalivahdin paikan ja torjui joukkueen Hollannin pääsarjamestariksi.

Ajaxin silloinen päävalmentaja Erik ten Hag kehui Pasveeriä Eredivisien parhaaksi maalivahdiksi.

Pasveer on vakuuttanut otteillaan myös Hollannin A-maajoukkueluotsi Louis van Gaalin. Tällä hetkellä on hyvin mahdollista, että Pasveer pelaa Hollannin ykkösmaalivahtina Qatarin MM-lopputurnauksessa. Pasveer ehtii täyttää 39 vuotta ennen kisojen käynnistymistä.

– Tämä on yksi elämäni upeimmista illoista. En olisi voinut edes unelmoida tästä pari vuotta sitten, Pasveer totesi Puola-voiton jälkeen.

Van Gaalin mukaan Pasveer ansaitsi debyyttinsä.

– Ei ole normaalia, että kutsun 38-vuotiaan maalivahdin maajoukkueeseen, mutta haluan nähdä hänet kentällä. Pasveer on osoittanut Ajaxissa sen, mihin hän kykenee ja hän ansaitsi kutsun, van Gaal kehui.