Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson on tyrmistynyt Serbian saatua lauantain Nations Leaguen kotiotteluunsa yleisöä katsomoon.

Serbian oli tarkoitus pelata Belgradissa yleisön rasistisesta käytöksestä rangaistuna tyhjille katsomoille. Katsomoon sai ottaa vain 7-14 -vuotiaita lapsia. Heitä tuli lopulta tuhansia.

– Se oli minusta valitettavaa, että yleisöä pääsi katsomoon. Jos heitä kerran piti rangaista ja tämä oli tulos. On vaikea ymmärtää logiikkaa tämän taustalla, Andersson kritisoi Expressenille.

Ruotsin pelaajista maalivahti Robin Olsenia häirittiin toistuvasti katsomosta vihreällä laserkynällä. Aston Villassa pelaava torjuja valitteli siitä myös itse pelin jälkeen.

– He eivät saaneet täyttä stadionia, mutta jotain siellä on käynyt, koska heidän olisi pitänyt saada ottaa peliin vain lapsia. Siinä tapauksessa lapset toivat vihreän laserin mukanaan. Mielenkiintoista, Olsen kommentoi.

– Se oli enimmäkseen päälläni vain lämmittelyissä. Toisella puoliajalla en juurikaan ajatellut sitä. En tiedä oliko se (laser) vielä siinä.

Ruotsi hävisi vierasottelun Serbialle 1-4-lukemin. Anderssonin miehistö pelaa tiistaina Sloveniaa vastaan B-divisioona -paikkansa säilyttämisestä.

Jos Ruotsi ei voita Sloveniaa, maa tippuu seuraavaksi Nations League -kaudeksi toiseksi alimpaan C-divisioonaan.