HELSINKI. HJK pelasi miehekkäästi, vaikka hävisi Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksen ottelussa Real Betisille maalein 0-2.

Tappiosta huolimatta HJK pystyi pelaamaan myös pallollisesti vahvaa peliä. Joukkueen päävalmentaja Toni Koskela olikin monen asian suhteen tyytyväinen mies pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Mielestäni pelasimme kauden parhaan pelimme. Monta kertaa pystyttiin laittamaan Betis ahtaalle. Tulos on pettymys, ja VAR ei tänään ollut meille suosiollinen. Meiltä moni pelaaja onnistui erittäin hyvin. Se ei aina riitä tulokseen näin kovaa joukkuetta vastaan, Koskela sanoi.

Etenkin ottelun ensimmäinen kolmannes oli Klubilta vahva. Paremmalla viimeistelyllä joukkue olisi voinut hyvin siirtyä ottelussa johtoonkin.

– Ensimmäiset 35 minuuttia oli todella hyvää. Pelaajat väsyvät, jolloin alkaa tulla tilaa. Ensimmäisen jakson lopulla oli Betisin pari hyvää paikkaa, mutta pelisuunnitelmamme onnistui hyvin. Päästiin hyökkäämään enemmän kuin etukäteen ajateltiin.

– Tämä oli ehkä paras pallollinen esityksemme meiltä europeleissä. Pystyttiin aiheuttamaan ongelmia Betisille pallon kanssa. Huono erikoistilannepuolustaminen ja pilkku ratkaisivat. Vaikeaa sanoa, että mikään olisi mennyt erityisesti pieleen, kun otetaan huomioon, että vastassa oli noin laadukas joukkue.

Pallollinen pelirohkeus oli tietoinen valintakin, vaikkakin Klubi sai nauttia pallosta ehkä odotettua enemmän.

[readmore from=HJK]

– Haluttiin, että jokainen näkisi HJK:n, joka haluaa pallon, ei mene piiloon ja uskaltaa voittaa oman vastustajansa. Toivon, että saimme tästä paljon itseluottamusta, että etenkin kotona pystytään tekemään tätä.

Ottelussa tehtiin yhteensä kolme maalia, joista kahdessa VAR oli mukana. Betisin avausmaali syntyi pilkulta, joka vihellettiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Toisella jaksolla HJK puolestaan kavensi, mutta maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona. Koskela ei ihan pureskelematta niellyt rankkarituomiota.

– Kevyeltä [tuomio] näyttää, vaikka jalat osuivat yhteen. Kun VAR on käytössä, kaikki katsotaan. Kevyt pilkku, mutta ei sen kääntely tässä paljon auta.

LUE MYÖS: