Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei jatka tutkintaa Huuhkajien ja Montenegron välisen Nations Leaguen ottelun rasismiepäilystä.

Suomi voitti Montenegron maanantaina Podgoricassa 2-0 debytantti Oliver Antmanin ja Benjamin Källmanin maaleilla.

Palloliitto tiedotti ottelun jälkeen, että UEFA on aloittanut tutkinnan mahdollisesta rasistisesta käytöksestä Suomen keskikenttäpelaajaa Glen Kamaraa kohtaan.

[readmore from=Huuhkajat]

TV-lähetyksessä näkyi ottelun aikana ja jälkeen tilanteita, joissa Kamara keskusteli Montenegron pelaajien kanssa. Pelin jälkeen joukkueiden välillä oli jonkinlaista sanaharkkaa, ja muut Suomen pelaajat hakivat tuohtuneen oloisen Kamaran tilanteesta pois.

Tiistaina Palloliitto julkaisi uuden tiedotteen, jossa se kertoo, että tapauksen tutkintaa ei jatketa.

– Suomen joukkueenjohto ja joukkue kertoivat UEFA:n nimeämälle erotuomaristolle ja otteludelegaatille näkemyksensä Montenegro-ottelussa tapahtuneesta rasismitapauksesta välittömästi ottelun jälkeen.

– Samassa yhteydessä erotuomaristo ja otteludelegaatti ilmoittivat Suomen joukkueenjohdolle, että asia on heidän tiedossaan ja huomioitu, mikä rauhoitti voimakkaita tunteita herättäneen tilanteen ottelun jälkeen.

– Tänään tiistaina Palloliiton ja UEFA:n välillä käydyissä keskusteluissa on kuitenkin selvinnyt, että otteludelegaatin raportti ei lopulta johda asian tutkintaan.

– UEFA:n järjestelmässä tutkinnan käynnistäminen edellyttää pelaajan vahvistusta tai pelaajan omaa ilmoitusta asiassa tai toisten pelaajien, toimihenkilöiden tai erotuomareiden vahvistusta asialle. Glen Kamara ei halua tehdä asiasta virallista ilmoitusta UEFA:lle eikä kommentoida asiaa.

Kamara on joutunut urallaan aiemmin urallaan rasististen loukkausten kohteeksi. Vuonna 2021 Slavia Prahan Ondřej Kúdela käyttäytyi rasistisesti Kamaraa kohtaan ja sai kymmenen ottelun pelikiellon UEFA:n alaisiin kilpailuihin.