Miro Tenhon aikainen ulosajo puhutti Viasatin studiotiimiä HJK:n torstain Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa AS Roman vieraana. Elisa Viihde Viaplayn asiantuntijakaksikosta ekä Keith Armstrong että Mika Kottila pohtivat, oliko punainen kortti HJK-kapteenille aiheellinen.

Tenho sai punaisen kortin 12. minuutilla kaadettuaan viimeisenä miehenä etupuolelta voimakkaalla kontaktilla Andrea Belottin maihin. HJK-toppari sai ensin rikkeestään vain varoituksen, mutta tuomio kääntyi VAR-tarkastuksen jälkeen punaiseksi.

Suurin kysymys oli se, että veikö Tenho rikkeellään Belotilta suoran maalipaikan.

– Tämä on se kysymys tässä, että onko se selvä maalintekopaikka. Pelaaja kuitenkin yrittää ohittaa vastustajan Hän hidastaa ja sitten pitää kerätä taas vauhtia, Armstrong arvioi.

– Hän lähtee yrittämään palloa, mutta harmikseen se (taklaus) menee vähän oli pallon. Kontakti tulee sitä kautta ja se osuu ensin vastustajan jalkaan. Tuosta ei olisi ikinä vihelletty punaista, jos VAR ei olisi käytössä.

HJK hävisi vierasottelun 0-3-lukemin. LUE LISÄÄ!

Katso video Tenhon ulosajosta alta.