Kakkosessa viidenneksi viime kaudella sijoittunut Atlantis on antanut seuran nettisivujen mukaan potkut päävalmentajalleen Tommi Ekmarkille. Loppukaudella vetovastuussa on seuran manageri, kuvitteellinen hahmo ”Aarne Tenkanen”, jonka on luonut suomalainen kulttihahmo ja laulaja Kai Järvinen.

Seuran nettisivuilla Ekmarkin sopimuksen purku otsikoitiin potkuina. Tenkanen kommentoi Ekmarkin ”potkuja” seuraavasti:

– Pojalla menivät omat ja seuran intressit hiukan sekaisin. Mutta tekevällehän sattuu. Kiitämme menneistä vuosista, ja kuten tapana on sanoa, toivotamme lämpimästi onnea uusien haasteiden parissa. Tosiasiahan on, että tavoittelimme myös Kakkosessa selkeästi parempaa menestystä, kuin mitä saavutimme. Nyt on aika laittaa uutta matoa koukkuun ja pyrkiä jälleen takaisin kärkikahinoihin, manageri-Tenkanen kommentoi seuran nettisivuilla.

Ekmark oli hieman ihmeissään, kun SuomiFutis kysyi häneltä potkuista.

– Minulla on sopimus loppunut. Voiko potkut saada, jos ei ole sopimusta voimassa? Nähtävästi voi. Ei meillä pelejäkään enää ole jäljellä, Ekmark kertoi puhelimitse.

Seuran tiedotteessa tosiaan kerrotaan, että Tenkanen vetää loppukauden pelit Kakkosessa. Kuten Ekmark kertoikin, Atlantiksella ei ole enää pelejä tällä kaudella Kakkosessa. Joukkue sijoittui lohkossaan viidenneksi ja viimeinen sarjapeli oli viime lauantaina. Lohkon neljä parasta jatkavat pelejään loppusarjassa.

Näyttökuva Atlantiksen nettisivuilla julkaistusta uutisesta.

Atlantiksen nettisivuilla toisena managerina ilmoitettu Tom Weckström tarkensi puhelimitse tiedotteen antia SuomiFutikselle.

Mistä peleistä tiedotteessa oikein puhutaan, kun Kakkosen kausi päättyi osaltanne jo viime lauantaina?

– Se oli varmaan tsoukkia (vitsiä) vain.

Pitääkö se kuitenkin paikkansa, että Ekmark ei jatka edustusjoukkueen päävalmentajana?

– Sitä minä en tiedä. Tämä on ihan uusi juttu, mutta niin on ollut puhetta, että hän lopettaisi meillä. Kai se on enempi, että sopimusta ei uusita hänen kohdallaan.

Kakkosjoukkueesta oma seura

Atlantiksen kakkosjoukkue Atlantis/Akatemia on varmistanut jo oman lohkonsa voiton sarjatasoa alempana Kolmosessa. Atlantis/Akatemia pelaa viimeisen ottelunsa ensi perjantaina. Kolmosesta parhaat lohkovoittajat nousevat suoraan Kakkoseen, ja loput lohkovoittajat karsivat noususta. Näillä näkymin Atlantis/Akatemia joutunee vielä karsimaan paikasta Kakkoseen.

Palloliitto on linjannut säännöissään, ettei Kakkosessa voi pelata kahta saman organisaation alla olevaa joukkuetta. Tällä hetkellä Atlantis/Akatemia on ollut selkeästi Atlantiksen kakkosjoukkue. Weckström vahvisti SuomiFutikselle, että seura aikoo eriyttää Akatemian omaksi seurakseen, jotta se voisi nousun tullen pelata ensi kaudella Kakkosessa.

– Kyllä kyllä, näin on puhuttu. Niinhän ne Palloliiton määräykset menevät, Weckström kertoi.

Käytännössä eriyttäminen tarkoittaa sitä, että Atlantis/Akatemian pelaajat, valmennus ja toimihenkilöt (hallitus, johtokunta, joukkueenjohtajat) eivät voi olla missään tekemisissä enää Atlantiksen kanssa. Lisäksi Atlantis/Akatemian tulee olla oma Palloliiton jäsenseura 30. marraskuuta mennessä.

Käytännössä tämä voi olla jo mahdollista, sillä Palloliiton jäsenseurarekisteristä löytyy Atlantis FC Edustus, joka on jo Kakkosessa ja pitää sisällään Atlantis/Akatemian toiminnan sekä Atlantis Football Club, jolla ei ole tällä hetkellä joukkueita liiton sarjoissa.

Leevi and the Leevingsin edesmenneen laulajan Gösta Sundqvistin ideoima Atlantis pelasi kaudella 2001 Veikkausliigaa, mutta ajautui kauden jälkeen konkurssiin. Samaisella kaudella Atlantis juhli kuitenkin Suomen Cupin voittoa.

Konkurssin jälkeen seura jatkoi pelejään Kakkosessa, jossa seuran reservijoukkue oli pelannut. Seuran edustusjoukkue pelasi kaudet 2005-09 Ykkösessä, jonka jälkeen sarjataso on pääosin ollut Kakkonen. Seuran lyhyeen, mutta värikkääseen historiaan on sisältynyt muun muassa vedonlyöntimanipulaatiota sekä tuomioita käräjäoikeudessa.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen