Helmarien pitkäaikainen tähtipelaaja Tuija Hyyrynen päättää pelaajauransa. 34-vuotias puolustaja vahvisti päätöksen Twitter-tilillään.

Hyyrynen pelasi uransa viimeiset viisi vuotta 2017-2022 Serie A -jätti Juventuksen riveissä. Suomen naisten maajoukkueen avainpelaaja voitti seurassa viisi Italian mestaruutta.

Hyyrynen keräsi urallaan tililleen 121 A-maaottelua. Laitapuolustaja teki niissä kolme maalia.

Maajoukkueura päättyi viime kesän EM-turnaukseen.

Hyyrynen pelasi urallaan myös Suomessa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Tanskassa. Puolustaja saavutti kaikki uratavoitteensa sekä seurassa että maajoukkueessa.

– Seurajoukkueessa oli pitkä menestyksekäs rupeama takana Juventuksessa. Onnistuimme voittamaan triplan ja sitten tuli vielä EM-kisat, oli siinä vähän myös tankki tyhjänä. Asiat, jotka olivat motivoineet ja joita olin tavoitellut, onnistuivat, Hyyrynen kertoi lopettamispäätöksensä taustoista Palloliiton sivuilla.

– Siinä vaiheessa piti ajatella haluaako vielä jotain uusia tavoitteita ja mikä motivoi. On myös totta, että tässä iässä kropasta alkaa löytyä kaiken maailman kolotuksia. Viimeiset EM-kisat olivat kruunu, joka merkitsi todella paljon.

Hyyrynen on tyytyväinen toimittuaan Suomessa tienraivaajana naisten jalkapallolle.

– Sain olla siinä ryhmässä mukana, joka neuvotteli samansisältöiset maajoukkuesopimukset miehille ja naisille. Se oli todella iso askel Helmareille ja hyvä asia suomalaiselle jalkapallolle.

– On ollut hienoa olla mukana tässä murroksessa – naisten pelaama jalkapallo on hyvässä asemassa, arvostusta löytyy ja kasvuvaraa on vielä paljon, Hyyrynen lisäsi.

Tuija Hyyrynen

@tuijahyyrynen
Thank you football ❤️