Xavi Simons siirtyi kesällä PSG:stä hollantilaisen PSV:n riveihin.

19-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tehnyt loistavaa jälkeä PSV:ssä. Päävalmentaja Ruud van Nistelrooy on saanut Simonsista parhaan irti, sillä kaikki kilpailut mukaan lukien 19 ottelussa on syntynyt kymmenen maalia ja neljä maalisyöttöä.

Nuorukainen pelasi viime kaudella yhdeksässä PSG:n edustusjoukkueen ottelussa, mutta vastuu tähtisikermässä jäi pieneksi ja edessä oli siirto Hollantiin.

Simons pelasi vuodet 2010-19 Barcelonan junioriakatemiassa, ja siirtyi 16-vuotiaana PSG:hen. Simonsin mukaan Barcelonassa pelaajat eivät käytännössä koskaan harjoittele kuntosalilla. Ero muihin seuroihin on iso.

– Usko minua. Barcelonassa ei tehdä juurikaan töitä kuntosalilla. Siellä harjoitellaan pallon kanssa, mutta ei kuntosalilla. Huomasin ne suuret erot, kun siirryin PSG:hen. PSG:ssä pelaajat tekivät töitä kuntosalilla. Ranskan pääsarja on hyvin fyysinen, ja huomasin eron heti, Simons totesi ESPN:lle.