Juventuksen surkea alkukausi sai jatkoa tiistaina, kun se hävisi Mestarien liigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella Maccabi Haifalle 0-2.

Neljästä lohko-ottelusta Juventus on hävinnyt kolme ja voittanut yhden. PSG ja Benfica ovat karanneet jo viiden pisteen päähän, kun kaksi ottelua on pelaamatta, joten Juventus on käytännössä jo ulkona Mestarien liigan pudotuspeleistä.

Serie A:ssa Juventus on vasta kahdeksantena. Sarjakärki Napoli on karannut kymmenen pisteen päähän.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri kertoi joukkueen jäävän loppuviikoksi harjoituskeskukseen. Juventus kohtaa lauantaina derbyssä Torinon. Allegri ei aio erota tehtävästään surkeista tuloksista huolimatta.

– Tätä on vaikea selittää. On oltava hiljaa, tehtävä enemmän töitä kuin aiemmin ja siten päästä eteenpäin tästä tilanteesta. Emme osanneet osoittaa persoonallisuuttamme. Keskiviikkona palaamme Torinoon, emmekä poistu harjoituskeskuksesta ennen derbyä. Olemme sen velkaa seuralle ja kannattajille.

– En todellakaan aio erota, koska tämä on haaste. Mitä vaikeampi, sitä hienompaa.

Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli oli samoilla linjoilla. Allegri saa jäädä ainakin loppukaudeksi.

– Meillä on käynnissä vaikea ajanjakso. Nyt on aika kantaa vastuuta. Olen häpeissäni ja suuttunut tästä. Jalkapallo on joukkue-urheilua. Voitat ja häviät yhdessä. Meidän on aloitettava alusta.

– Tämä ongelma ei johdu yksittäisestä henkilöstä, vaan koko joukkueesta. Allegri on ja tulee olemaan Juventuksen päävalmentaja ainakin kauden loppuun saakka. Juventuksessa minun on hyvin vaikea ajatella valmentajanvaihtoa kesken kauden.