Internazionalen ja Barcelonan välisessä Mestarien liigan ottelussa nähtiin kaksi hyvin kiistanalaista tilannetta, jotka molemmat kääntyivät Barcelonaa vastaan. Inter voitti ottelun maalein 1-0.

Barcelona tasoitti pelin jo 67. minuutilla, mutta Pedrin osuma hylättiin, kun VAR-tarkastelun jälkeen huomattiin, että pallo osui ennen Pedrin viimeistelyä Ansu Fatin käteen. Erotuomari Slavko Vincic kävi henkilökohtaisesti tarkastamassa tilanteen videolta.

Lisäajalla Barcelona sai rakennettua paikan keskittämällä oikealta boksin sisään. Fati oli tulossa puskemaan palloa, mutta Denzel Dumfries pääsi palloon ensin, mutta hidastusten perusteella Dumfries purki pallon kädellään. Tätäkin tilannetta tarkasteltiin VAR-huoneessa, mutta Vincic ei henkilökohtaisesti tilannetta mennyt videolta katsomaan, vaan päätti antaa pelin jatkua.

Barcelonan riveissä tilanne herätti ymmärrettävästi närää. Barcelonan päävalmentaja Xavi ei hyväksynyt ollenkaan Vincicin päätöksiä ottelun jälkeen todeten, ”ettei ymmärrä enää yhtään mitään.”

C Moren studiossa asiaa puitiin. Studiojuontaja Petri Pasanen alusti keskustelun sanomalla, että hänen silmään Dumfriesin tilanne näytti käsivirheeltä. Asiantuntijat Antti Niemi ja Mika Nurmela sen sijaan olivat ymmärtäväisiä päätöstä kohtaan. Varsinkin Niemi.

– En ole ihan varma. Yritän tätä joka kulmasta kelata ja en edelleenkään pysty sataprosenttisesti sanomaan, että pallo osuisi käteen sen verran, että pallo muuttaisi mitenkään merkittävästi suuntaa. Äkkiseltään joo (käsivirhe), mutta haluaisin toivoa, että tuolla on tekniikka kunnossa ja tuomarit pääsevät tilannetta kelailemaan ja päätös olisi oikea, Niemi kommentoi.

Nurmela korosti, kuinka isosta päätöksestä saattaa olla kyse.

– Dumfriesin kehonkieli ja nopea käsiliike tilanteen jälkeen, niin ehkä sitä ajatteli, että se voisi olla käsivirhe. Jos ajatellaan tätä otteluparia, tämä tuomio voi olla todella ratkaiseva. Tiedetään, että Barcelona ja Inter kamppailevat siitä toisesta sijasta ja jatkoonpääsystä. Tämä voi olla sen kannalta todella ratkaiseva, Nurmela sanoi.

Pasanen muistutti, että tuomarit eivät välttämättä voineet kiistatta sanoa, että pallo olisi osunut käteen. Samoilla linjoilla oli myös Niemi.

Pedrin maalin hylkääminen oli Niemen ja Nurmelan mukaan selkeä, vaikka sekin ymmärrettävästi herätti Barcelonassa voimakkaita reaktioita.

– Se oli ihan selvä tilanne, mutta siinäkin kun katsoi live-kuvaa, niin emme nähneet sitä. VAR pelasti tämän tilanteen, Nurmela sanoi.

– VAR on saanut paljon kritiikkiä, ja varmasti ihan aiheestakin. Kuten Mika sanoi, kun tuo maali syntyi, ei meillä kenelläkään tullut sellainen olo, että tämä pitäisi hylätä. Tässä tilanteessa tuomio meni täysin oikein. Se oli käsipallo, joka muutti oleellisesti pallon suuntaa, Niemi totesi.

C-lohkon tilanne mutkistui Barcelonan kannalta. Bayern München johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä, Inter on kuudella pisteellä toisena ja Barcelona yhden voiton myötä kolmantena. Jumbosijaa pitää Viktoria Plzen, jolla on pistetilit vielä avaamatta.

UCL: C-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Bayern München BM660018-218
2Internazionale INT631210-710
3Barcelona BAR621312-127
4Viktoria Plzen VPL60065-240
UCL: Viimeisimmät tulokset
PvmOtteluTulos
10.06.2023Manchester CityMCIInternazionaleINT1-0
17.05.2023Manchester CityMCIReal MadridMAD4-0
16.05.2023InternazionaleINTAC MilanACM1-0
10.05.2023AC MilanACMInternazionaleINT0-2
09.05.2023Real MadridMADManchester CityMCI1-1
19.04.2023Bayern MünchenBMManchester CityMCI1-1
19.04.2023InternazionaleINTBenficaBEN3-3
18.04.2023NapoliNAPAC MilanACM1-1
18.04.2023ChelseaCHEReal MadridMAD0-2

LUE MYÖS