Mestarien liigan lohkovaiheen viides kierros pelattiin loppuun keskiviikkona.

Keskiviikon suurin uutinen oli Barcelonan ja Atléticon jääminen Mestarien liigan lohkoon. Kumpikaan ei etene kilpailun pudotuspelivaiheeseen.

Internazionale murskasi Viktoria Plzeňin 4-0, varmisti jatkopaikkansa ja jätti Barcelonan lohkokolmoseksi. Barcelona kohtasi itselleen panoksettomassa ottelussa Bayern Münchenin Camp Noulla. Bayern voitti ottelun ilman sen suurempia ongelmia 3-0 ja voitti lohkonsa.

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen haki Atléticon vieraana 2-2 -tasapelin. Leverkusen ja Atlético menettivät keskiviikkona mahdollisuutensa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Seurat taistelevat päätöskierroksella lohkon kolmossijasta, joka oikeuttaa Eurooppa-liigaan.

Ottelussa nähtiin suorastaan absurdi lisäaika, sillä Atlético haki vimmatusti voittomaalia voidakseen vielä taistella jatkopaikasta Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Tuomari ehti jo viheltää ottelun päättyneeksi, kunnes hän menikin katsomaan VAR-näytöltä mahdollista käsivirhettä. Tuomari vihelsi Atléticolle kuudennella lisäaikaminuutilla rangaistuspotkun, mutta Hradecky torjui Yannick Carrascon yrityksen. Saúl puski paluupallon ylärimaan, mutta sitä lähemmäs Atlético ei päässyt.

Napoli varmisti jatkopaikkansa kukistettuaan Glen Kamaran Rangersin 2-0. Kamara ei ollut kokoonpanossa. Giovanni Simeone iski Napolin kaksi ensimmäistä maalia jo ensimmäisen vartin aikana. Liverpool voitti samaan aikaan Ajaxin 3-0, ja varmisti niin ikään jatkopaikkansa.