Helsingin Jalkapalloklubin kapteeni ja toppari Miro Tenho oli pettynyt torstaina Viaplayn haastattelussa joukkueensa hävittyä Eurooppa-liigassa Ludogoretsille vieraissa 0-2.

HJK ei voi enää päästä jatkoon Eurooppa-liigassa, ja europelien jatkuminen Konferenssiliigan puolella vaatisi voiton AS Romaa vastaan ja luultavasti hyvän tuloksen myös Real Betisin vieraana.

Tenhon, 27, mukaan torstain esitys oli HJK:n heikointa suorittamista syksyn lohkopeleissä.

– Aika hankala ottelu. Teimme tänään mielestäni aika heikkoja ratkaisuja pallollisena ja sitten päästimme vähän hölmöt maalit.

– Ludogorets oli selvästi tänään parempi. Ehkä meidän heikoin europeli tällä kaudella lohkovaiheessa.

Tenhon mukaan HJK:n pelaaminen kaatui etenkin hävittyihin kaksinkamppailuihin.

– Syöttöpelissä oli ihan liikaa helppoja virheitä ja emme ehkä tukeneet pallollista pelaajaa tarpeeksi nopeasti ja hyvin.

– Toinen selkeä asia, joka näkyi toisella puoliajalla, oli se, että me hävisimme lähes jokaisen kaksinkamppailun. Se oli aika ratkaiseva [asia] siinä, ettemme saaneet minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi.

HJK teki tauolla yhden vaihdon ja muutti puolustusryhmitelmäänsä.

– Emme saaneet ensimmäisellä puoliajalla yhtään prässättyä heidän avaamispeliään, joten lähdimme ottamaan vähän korkeammalta.

– Se toimi ehkä 5-10 minuuttia, mutta liikaa hävisimme niitä kaksinkamppailuja, niin kaverit (vastustajat) pääsivät aika useasti pyörähtämään prässin ohi ja sitten piti juosta aika kovaa alas.

– Taktinen valinta ei ollut huono, mutta hävisimme vain omat kaksinkamppailumme.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

Eurooppa-liigan C-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Real Betis BTB651012-416
2AS Roma ROM631211-710
3Ludogorets LUD62138-97
4HJK60152-131

Tenhon mukaan kenttä ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta se ei riittänyt Klubi-kapteenille selitykseksi tulokseen.

– Ei sen taakse voi mennä. Varmasti se vaikutti meidän syöttöpelaamiseemme, emme ole ehkä tottuneet noin pomppuiseen kenttään.

– Mutta kuten yleensä, se on molemmille joukkueille sama. Ludogorets hallitsi kyllä sen paremmin tänään.

Viaplayn studiossa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva allekirjoitti maajoukkuesuojattinsa Tenhon näkemyksen pelistä täysin.

– Fiksuja kommentteja, osui asian ytimeen. Allekirjoitan nuo täysin.

– Nimenomaan Miro otti kantaa siihen syöttöpelaamiseen, että siinä oli selvästi ongelmia, ja ihan asiallisesti sanoi, ettei kentän piikkiin voi laittaa kaikkea.

– Kaksinkamppailupelaaminen – usein se jalkapallossa ratkaisee, kumpi lähtee viemään peliä.

– Kypsän pelaajan kommentteja. [Tenho] näki ongelmat, joita HJK:lla oli tänään.