Mestarien liigassa on nyt pelattu lohkovaiheen osalta neljä ottelukierrosta ja kaksi on vielä jäljellä. Yllätyksiä on nähty useampia, kuten esimerkiksi se, että belgialainen Club Brugge varmisti lohkossaan jatkoonpääsyn ensimmäisenä.

Neljän ottelukierroksen jälkeen viisi joukkuetta on varmasti jatkopeleissä. Nämä seurat ovat Napoli, Club Brugge, Bayern München, Real Madrid ja Manchester City. Kolme jälkimmäistä eivät varmasti yllätä, mutta esimerkiksi Napolin meno on ollut yllättävän dominoivaa.

Napolin lohkossa pelaavat lisäksi kivenkovat Liverpool ja Ajax sekä selkeäksi heittopussiksi jäänyt Glen Kamaran edustama Rangers, joka hävisi keskiviikkona Liverpoolille peräti 1-7. Samalla Liverpoolin Mohamed Salah iski Mestarien liigan nopeimman hattutempun, kun hän iski kuuteen minuuttiin kolme maalia tultuaan vaihdosta kentälle.

Rangers on ollut täysi vastaantulija Mestarien liigassa, mistä kertoo joukkueen murskaava maaliero 1-16. Kamara ei loukkaantumisen takia keskiviikkona pelannut Liverpoolia vastaan, mutta muissa otteluissa hän on saanut minuutteja.

Napoli on voittanut kaikki neljä otteluaan hirmuisella maalierolla 17-4. Napolin vahva vire ei suinkaan ole sattumaa, sillä joukkue johtaa yhdeksän ottelun jälkeen myös Serie A:ta.

Vahvaa on ollut myös Belgian liigassa kolmantena kärkkyvän Bruggen meno. Lohko oli ennakkokaavailussa todella tasainen, mutta harva osasi odottaa Bruggesta ensimmäistä jatkoonmenijää. Lohkossa pelaavat Bruggen lisäksi Porto, Atlético Madrid sekä Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen.

Neljän kierroksen jälkeen Leverkusen olisi jäämässä lohkon hännille ja Atlético suuntaamassa Eurooppa-liigan jatkopeleihin.

#JoukkueOVTHMP
1Porto POR640212-712
2Club Brugge BRU63217-411
3Bayer Leverkusen LEV61234-85
4Atlético Madrid ATM61235-95

C-lohkossa Bayern on voittanut kaikki pelinsä vakuuttavasti. Internazionale ja Barcelona taistelevat lohkon toisesta jatkopaikasta ja tällä hetkellä Inter on niskan päällä.

Inter voitti Barcelonan kotonaan ja venyi keskiviikkona Barcelonan vieraana 3-3-tasapeliin. Inter tosin siirtyi 3-2-johtoon pelin 89. minuutilla, mutta Robert Lewandowski piti Barcelonan haaveet Mestarien liigan jatkopeleistä elossa lisäajan toisella minuutilla tulleella tasoitusmaalillaan.

#JoukkueOVTHMP
1Bayern München BM660018-218
2Internazionale INT631210-710
3Barcelona BAR621312-127
4Viktoria Plzen VPL60065-240

H-lohkossa Juventus on ollut melkoinen pettymys. Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegrin asema on ollut vaakalaudalla koko alkukauden. Juventus tarvitsee täydet pisteet jäljellä olevista peleistä ja apuja myös muilta, jotta jatkopaikka tulisi. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että pelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigan puolella, mutta sekin voi vielä haihtua savuna ilmaan.

H-lohkossa jatkopaikassa kiinni ovat PSG ja Benfica.

E- ja D-lohkossa jatkoonmenijät ovat vielä auki. Chelsea ja Tottenham ovat omissa lohkoissaan piikkipaikalla, mutta molemmissa lohkoissa lohkon jumbot, Eintracht Frankfurt ja Dinamo Zagreb voivat myös selviytyä jatkopeleihin.

Mestarien liigan maalipörssin piikkipaikkaa jakavat tällä hetkellä Manchester Cityn Erling Haaland, Barcelonan Robert Lewandowski sekä Liverpoolin Mohamed Salah. Kaikilla on viisi osumaa kasassa.

Kaikkien lohkojen tilanteet, tulokset ja tulevat ottelut löydät Mestarien liiga -erikoissivultamme.

Mestarien liigan maalipörssi

LUE MYÖS

Jaakko Perttilä |