Chile ja Peru ovat valittaneet urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS) FIFA:n päätöksistä, jotka koskevat Ecuadorin Byron Castillon pelikelpoisuutta, kertoo BBC.

Kesäkuussa FIFA totesi omassa päätöksessään, että Castillo, 23, on pelikelpoinen. Chilen jalkapalloliitto oli tehnyt valituksen, jonka mukaan Castillo on kolumbialainen ja väärentänyt ikänsä.

Aiemmin tässä kuussa Chilen ja Perun jalkapalloliitot jättivät valitukset, mutta FIFA:n valituskomitea totesi, että Castillo on oikeutettu pelaamaan Ecuadorin riveissä.

Perun jalkapalloliitto on vaatinut Ecuadorin sulkemista pois ensi kuussa alkavista miesten MM-kisoista ja sen korvaamista Perulla.

Chilen jalkapalloliitto on pyytänyt CAS:ia päättämään, että Castillo ei ollut oikeutettu pelaamaan karsintaotteluissa, joissa hän pelasi, ja julistamaan kyseiset ottelut luovutusvoitoiksi Ecuadorin vastustajien hyväksi. Castillo pelasi Ecuadorin 18 MM-karsintaottelusta kahdeksassa.

Ecuador sijoittui Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa neljänneksi ja sai automaattisen paikan MM-kisoihin, joissa sen on määrä pelata A-lohkossa Senegalin, Hollannin ja isäntämaa Qatarin kanssa.

Jos Ecuadorin vastustajille määrättäisiin luovutusvoitot Castillon pelaamista karsintaotteluista, seitsemänneksi sijoittunut Chile ohittaisi kuudenneksi sijoittuneen Kolumbian ja Perun ja saisi neljännen automaattisen paikan. Peru hävisi MM-jatkokarsinnassa Australialle.

Perun ja Chilen jalkapalloliitot ovat pyytäneet, että CAS antaa tapauksesta lopullisen päätöksensä viimeistään 10. marraskuuta eli kymmenen päivää ennen MM-kisojen alkua.