N’Golo Kanté ei pelaa marras-joulukuun MM-lopputurnauksessa. Kanté kärsii uudesta lihasvammasta.

Ranskan A-maajoukkueelle Kantén menetys on suuri. Kanté on kuulunut kunnossa ollessaan Ranskan ehdottomiin luottopelaajiin. Maailmanmestaruuden kesällä 2018 voittanut Kanté on pelannut edellisen kerran yli kaksi kuukautta sitten.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps tiedostaa, miten suuresta menetyksestä on kyse.

– Olen surullinen hänen puolestaan. Kanté on pettynyt. Hän on kärsinyt useista loukkaantumisista viimeisen kahden kauden aikana. Nyt hän sai uudelleen saman lihasvamman ja palaa kentille MM-kisojen jälkeen. Menetämme hänen energiansa ja kokemuksensa. Lisäksi hän on hieno ihminen, joka yhdistää meidät kaikki, aina hymyilee ja on ollut todella tärkeä pelaaja jokaiselle edustamalleen seuralle ja meille. Meille tulee häntä ikävä.

Paul Pogba on pelannut edellisen kilpailullisen ottelunsa huhtikuussa. Pogban on määrä palata pian pelikentille, mutta Deschamps ei ole vielä varma, löytyykö keskikenttäpelaaja MM-kisajoukkueesta.

– Pogban kuntoutus sujuu suunnitelmien mukaisesti. Onko hän mukana kisoissa? Se on eri asia. Pogban pitää olla kunnossa. Uskon hänen olevan kunnossa, mutta sitten pitäisi olla myös urheilullisesti hyvässä iskussa. Hänen edellisistä otteluista on kulunut jo paljon aikaa. Tärkeintä on kuitenkin se, että hän on kuntoutunut vammastaan. Uskon niin ja se on hyvä juttu.