Qatarin MM-kisojen johtaja Nasser Al Khater on kertonut, että turnausta varten on suunnitteilla erityisiä alueita, joilla humalaiset voivat raitistua.

Turnauksen järjestämiseksi Qatarin on täytynyt avata alueita, joilla alkoholin myynti on sallittua – sen sijaan, että se olisi rajoitettu vain hotellien baareihin. Alkoholia voi ostaa fanialueilla ja stadionien ulkopuolella.

Koska Qatar on muslimivaltio, julkinen juopottelu on maassa vierasta, mutta Al Khater on vahvistanut, että turnausjärjestäjillä on suunnitelmia asian ratkaisemiseksi.

– Alkoholia on saatavilla Qatarissa. Sitä on rajoitetummin kuin ehkä muissa maailman maissa, olipa kyse sitten Euroopasta, Yhdysvalloista tai muista itäisistä maista, mutta sitä on paremmin saatavilla Qatarissa määrätyillä alueilla, kommentoi Al Khater Sky Newsille.

– Meillä on sitä nimetyillä alueilla, kuten olemme luvanneet ensimmäisestä päivästä lähtien.

– Tiedän, että on olemassa suunnitelmia, joiden avulla ihmiset voivat raitistua, jos he ovat juoneet liikaa; paikka, jossa varmistetaan, että he pitävät itsensä turvassa, etteivät he vahingoita ketään muuta, etteivät he satuta itseään. Minusta se on hyvä ajatus.

Qatarin MM-kisat pelataan 20. marraskuuta – 18. joulukuuta.