Real Madrid pyrkii edelleen olemaan luomassa jalkapallon Superliigaa. Kertaalleen rajusti alas lyödyn eliittisarjan tulo on ollut tekeillä kulisseissa jo pitkään.

Espanjalaismammutin puheenjohtaja Florentino Pérez vahvisti johtamansa urheiluyrityksen tavoitteet sunnuntaina, filosofisiksi tarkoitetuin sanankääntein.

– Ratkaistaksesi ongelman, sinun on ensin ymmärrettävä että sellainen on olemassa. Rakastamamme laji on sairas, 75-vuotias muotoili.

12 joukkueen muodostamaksi suunnitellut sarjan on pelätty vesittävän aitoa kilpailua. Vasta-argumenteissa on mainittu myös, että lajin seuraamisesta tulee tylsää, mikäli samat joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen ja uudelleen. Tähän kohtaan Pérez haki tukea tenniksen puolelta.

Rafael Nadal ja Roger Federer ovat pelanneet vastakkain 40 kertaa 15 vuoden aikana. Tähän mennessä Nadal ja Novak Đoković ovat kohdanneet 59 kertaa 16 vuodessa. Onko se tylsää? Nämä historialliset ottelut ovat nostaneet tennistä kokonaisuudessaan.

Huipputason jalkapallojoukkueiden pitäisi kohdata Pérezin mukaan toisiaan paljon nykyistä useammin.

– Lukemat ovat hämmästyttäviä. Me olemme tilastojen mukaan kohdanneet Liverpoolin vain yhdeksän kertaa 67 vuoden aikana. Chelseaa vastaan olemme pelanneet vain neljästi.

Lähde: BBC