Helsingin IFK pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa ensi lauantaina IFK Mariehamnia vastaan. IFK oli alunperin perimässä kannattajiltaan kymmenen euron lippuhintaa pääsystä otteluun, mutta lopulta kannattajien murskapalaute käänsi päätöksen.

Palloliitto määräsi Stadin derbyn tapahtumiin nojaten HIFK:n kannattajakatsomon suljetuksi viimeisessä kotiottelussa. Näin ollen IFK oli vaatimassa kausikortin omaavilta kannattajiltaan kymmenen euron maksua saadakseen lipun viimeiseen kotiotteluun.

Päätös sai vähemmän yllättäen murskaavan palautteen HIFK:n kannattajilta. Viimeisessä kotiottelussa pitkäaikaiset IFK:n pelaajat Jukka Halme ja Jani Bäckman pelaavat viimeistä kertaa kotiyleisön edessä.

Molemmat IFK:n seuralegendat päättävät uransa tähän kauteen. Seurajohto oli siis rahastamassa jo kausikortin hankkineilta kannattajiltaan lisämaksuna 10 euroa, mikäli he olisivat halunneet nähdä viimeisen kotiottelun ja jättää hyvästit seuralegendoille.

Stadin Kingien murskapalaute sai lopulta käännettyä seurajohdon kyseenalaisen päätöksen.

– Olemme saaneet tästä päätöksestä kiperää palautetta ja kuunnelleet sitä. Pahoittelemme asiasta aiheutunutta mielipahaa ja nostamme käden pystyyn virheen merkiksi. Haluammekin tiedottaa, että kaikki Klackenin kausikortin omaavat IFK:laiset pääsevät HIFK – IFK Mariehamn -ottelussa itäkatsomoon ilman tarvetta lunastaa erillistä lippua, seuran tiedotteessa kerrottiin maanantaina.

– Toivomme yhteistyössä Stadin Kingien kanssa, että saamme järjestettyä Jugille ja Bärille ikimuistoisen viimeisen kotiottelun IFK-kannattajien edessä. Tervetuloa sankoin joukoin paikalle!