Supertietokone ennustaa, että marraskuussa alkavien MM-kilpailujen loppuottelussa vastakkain pelaavat Argentiina ja Portugali. Tämä tarkoittaisi sitä, että Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kohtaisivat toisensa. Messin johtaman Argentiinan odotetaan voittavan mestaruuden pilkkukisan jälkeen.

Selvityksen suoritti tavallisesti pankkipalveluihin keskittyvä kanadalaisyhtiö BCA Research. BCA Research perusti arvionsa EA Sportsin tuottaman ja julkaiseman FIFA-videopelisarjan pelaajakokonaisuuksiin. Tätä kautta saamansa viitteellisen informaation se yhdisti tilastotietoihin, joita on kerätty vuoden 2002 jälkeen pelatuista MM-turnauksista.

BCA Research ajoi datan erityisen algoritmin läpi, minkä perusteella maailmanmestaruutta juhlii 18. joulukuuta Argentiina. Argentiina lukeutuu Qatarissa järjestettävien kisojen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin.

– Kuinka itsevarmoja olemme? Olkoonkin että olemme tyytyväisiä valintaamme, Argentiinalle tulee monta tiukkaa ottelua pudotuspelivaiheessa. Finaali on käytännössä kolikonheittoa, kommentoi BCA Research FourFourTwon mukaan.

Jos ennustus Messin ja Ronaldon välisestä kohtaamisesta toteutuu, voidaan puhua ennennäkemättömästä tapauksesta. Vastakkainasetteluun liittyvistä otsikoista tulisi yleisiä, ja mistä tahansa tuloksesta kehittyisi myrskyisän kiistelyn kohde, koska peliin huipentuisi kaksi historiallisen maineikasta pelaajauraa.

Muokattu 28.10. klo 15.42: Lisätty BCA Researchin kommentti.