Qatarissa pelattava MM-lopputurnaus käynnistyy alle kuukauden kuluttua. Kisat potkaistaan käyntiin 20. marraskuuta.

Brasilia kuuluu turnauksen ehdottomiin voittajasuosikkeihin. Etelä-Amerikan MM-karsinnat ylivoimaisesti voittanut Brasilia saa tälläkin kertaa jalkeille hyvin kilpailukykyisen ryhmän.

Tammikuussa Barcelonasta Aston Villaan siirtynyt Philippe Coutinho on pelannut heikon alkukauden Englannissa, ja on myös menettänyt avauskokoonpanon paikan joukkueessaan. Coutinho on pelannut kolmessa edellisessä sarjaottelussa yhteensä reilut puoli tuntia, eikä ole toistaiseksi tehnyt maaleja tai antanut maalisyöttöjä tällä kaudella.

AS:n mukaan Coutinho on todellisessa vaarassa jäädä ulos Brasilian MM-kisajoukkueesta.

Brasilian A-maajoukkueen valmennusjohto matkustaa viikonloppuna Englantiin seuraamaan Aston Villan Newcastle-ottelua ja keskustelemaan Coutinhon kanssa. Coutinho on kuulunut jo pitkään maajoukkueluotsi Titen ehdottomiin luottopelaajiin, mutta vähäinen peliaika saattaa koitua Coutinhon kohtaloksi MM-kisapaikan suhteen.

Tite ilmoittaa kisajoukkueensa 7. marraskuuta.