Jalkapallotoimittajien yhdistys, Pallo-Kopla, on valinnut Veikkausliigan tähdistöjoukkueen.

Tähdistöjoukkueen valinnat on tehty äänestyksen perusteella. Tähdistöön valikoitui viisi pelaajaa hopeajoukkue KuPSista ja mestari-HJK:sta vain kaksi pelaajaa sekä valmentaja Toni Koskela valittiin vuoden valmentajaksi. Lisäksi joukkueeseen mahtui kaksi pelaajaa Hongast sekä yhdet Hakasta ja AC Oulusta.

Joukkueen ryhmitys on perinteinen 4-4-2. Sitten valintoihin.

Tähdistöjoukkueen maalivahdiksi valittiin KuPSissa erinomaisen kauden pelannut Johannes Kreidl. Kreidl pelasi liigassa ennen päätöskierrosta 22 peliä, joista nollapelejä oli peräti 11. Myös viime kaudella Kreidl pokkasi samaisen kunnian.

Puolustuslinjaan valittiin KuPSista Henri Toivomäki, Paulo Ricardo ja HJK:sta kapteeni Miro Tenho sekä laitapelaaja Murilo. Ricardo ja Tenho pelasivat koko kauden toppareina, mutta Toivomäki pelasi topparin lisäksi myös oikeana laitapuolustajana. Murilo valittiin myös viime vuonna Pallo-Koplan tähdistöjoukkueeseen.

Keskikentän keskustan miehittää KuPSin tähdet, puolustavana Anton Popovitš ja hyökkäävänä Janis Ikaunieks. Laiturien paikalle äänestettiin huippukauden Hongassa pelannut Rui Modesto sekä AC Oulussa todellisen läpimurtokauden pelannut, vasta 18-vuotias Otso Liimatta.

Kärkeen äänestettiin ennen päätöskierrosta selvästi maalipörssiä johtanut Hakan Lee Erwin, joka oli ennen päätösottelua tehnyt peräti 17 maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Maalit ja syötöt yhteenlaskettuna Erwin oli tehnyt myös eniten tehopisteitä ennen päätöskierrosta.

Toiseksi kärjeksi äänestettiin Hongassa hienon kauden pelannut Agon Sadiku, joka oli iskenyt 14 maalia ennen päätösottelua.

Pallo-Kopla äänesti vuoden valmentajaksi Koskelan ja Koplajohtakasi Hakan toimitusjohtaja Olli Huttusen.

Koplajoukkue 2022

Maalivahti: Johannes Kreidl, KuPS
Oikea puolustaja: Henri Toivomäki, KuPS
Toppari: Miro Tenho, HJK
Toppari: Paulo Ricardo, KuPS
Vasen puolustaja: Murilo, HJK
Oikea laitapelaaja: Rui Modesto, FC Honka
Puolustava keskikenttäpelaaja: Anton Popovitch, KuPS
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Janis Ikaunieks, KuPS
Vasen laitapelaaja: Otso Liimatta, AC Oulu
Hyökkääjä: Lee Erwin, Haka
Hyökkääjä: Agon Sadiku, FC Honka
Koplavalmentaja: Toni Koskela, HJK
Koplajohtaja: Olli Huttunen, Haka

Veikkausliiga tehopörssi

LUE MYÖS