KTP varmisti sunnuntaina nousun ensi kaudeksi Veikkausliigaan. KTP voitti sunnuntaina EIF:n maalein 2-1, ja sen myötä varmisti Ykkösen voiton ja suoran nousun.

KTP pelasi varsinkin loppukaudesta vakuuttavasti ja karkasi tavoittamattomiin. Karsijan paikasta kisaavat vielä TPS, Jaro ja EIF.

Sarjanousun taustalla on monia tekijöitä ja erityisen kiitoksen ansaitsee varmasti päävalmentaja Jussi Leppälahti, joka saapui Kotkaan täksi kaudeksi. Yksi nousun takuumiehistä kentän puolella oli puolustaja Lassi Nurmos, joka tiesi Twitterissä kertoa pilke silmäkulmassaan myös sarjanousun salaisuuden.

– Ilmainen vinkki kaikille nousua tavoitteleville: Menkää porukalla raveihin! Sekä ACO 2020, että KTP 2022 nousun siemen kylvettiin yhteisessä illassa raveissa kauden alussa OUlun Äimärautiolla ja Kouvolassa, Nurmos kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Joukkueen kapteeni David Ramadingaye paneutui Ruudun haastattelussa tarkemmin joukkueen menestykseen.

– Meillä on hemmetin hyvä joukkue. Ehkä porukka ei ajatellut, että olisimme niin hyvä joukkue. Olemme treenanneet kovasti ja keskitytty omaan tekemiseen. Olemme tienneet, että olemme tämän sarjan tois… siis paras joukkue, mutta se pitää vain saada ulosmitattua. Tänä vuonna saimme tuloksen, Ramadingaye sanoi.

KTP on ollut viime vuosina hissijoukkueen maineessa. KTP on pelannut Veikkausliigassa viime vuosina kaudella 2015, jolloin se putosi, ja viime kaudella 2021, jolloin putoaminen oli jälleen kohtalona. Ramadingaye lupasi, että joukkue on nyt valmiimpi kuin kaudella 2021.

– Voin luvata, että nyt on parempaa kuin edellisellä veikkausliigavisiitillä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.