Major League Soccerin pelaajayhdistys MLSPA on julkistanut sarjan päivitetyt palkkatiedot.

MLS sai tänä vuonna uuden palkkakuninkaan, kun Italian maajoukkuepelaaja Lorenzo Insigne siirtyi Napolista Toronto FC:n riveihin. Hänen vuositienestinsä ovat 14 miljoonaa dollaria, eli noin 14,2 miljoonaa euroa.

Suomalaisia Major League Soccerissa pelaa tällä hetkellä neljä. Heistä korkeatuloisin on Austin FC:n keskikenttäpelaaja ja kapteeni Alexander Ring, joka on pelannut MLS:ssa jo vuodesta 2017 lähtien.

Ringin, 34, vuositienestit ovat 1,64 miljoonaa dollaria. Suomalaisten palkkavertailussa toisena tulee Minnesota Unitedin Robin Lod ($952 000) ja hänen perässään CF Montrealin Lassi Lappalainen ($510 000) sekä Inter Miamin Robert Taylor ($279 000)

MLSPA listaa peruspalkkojen lisäksi vuosittaisen keskimääräisen takuukorvauksen, johon lasketaan pelaajan peruspalkan lisäksi hänen mahdolliset bonuksensa jaettuna hänen sopimusvuosillaan.

Ainoastaan urheilullisista saavutuksia sovittuja bonuksia ei lasketa mukaan, koska niiden saavuttamisesta ei ole takeita.

Olemme listanneet tähän artikkeliin MLS:n kymmenen eniten tienaavaa pelaajaa. Ilmoitetut summat ovat vuosittaisia keskimääräisiä takuukorvauksia.

TOP 10

1. Lorenzo InsigneToronto FC14 miljoonaa dollaria
2. Xherdan ShaqiriChicago Fire8,2 miljoonaa dollaria
3. Javier HernándezLA Galaxy7,4 miljoonaa dollaria
4. Federico BernardeschiToronto FC6,3 miljoonaa dollaria
5. Gonzalo HiguaínInter Miami5,8 miljoonaa dollaria
6. Héctor HerreraHouston Dynamo5,2 miljoonaa dollaria
7. Alejandro PozueloInter Miami4,7 miljoonaa dollaria
8. Douglas CostaLA Galaxy4,5 miljoonaa dollaria
9. Luiz AraújoAtlanta United4,49 miljoonaa dollaria
10. Jozy AltidoreNew England Revolution4,3 miljoonaa dollaria