Euroopan 11 kärkiseuraa ilmoitti huhtikuussa 2021 perustavansa Euroopan Superliigan.

Superliigassa oli aluksi mukana Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Internazionale, AC Milan, Juventus, Atlético, Real Madrid ja Barcelona.

Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta lukuun ottamatta kaikki seurat hylkäsivät Superliiga-idean vain muutama päivä sen perustamisen jälkeen, sillä seurojen kannattajat protestoivat julkisesti uutta liigaa vastaan.

Superliigan perustaminen olisi käytännössä tappanut Mestarien liigan, eli UEFA:n suurimman tuotteen.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin puhui Superliigasta slovenialaisen RTV:n haastattelussa.

– Ne olivat todella myrskyisiä päiviä. Kun aika on oikea, voin puhua siitä enemmän tai kirjoittaa vaikka kirjan. Se olisi hyvin mielenkiintoista. En nukkunut, syönyt tai juonut mitään 48 tuntiin. Sain soittoja, joissa minua tuettiin. Lisäksi sain uhkauksia.

– Nyt en ole minkäänlaisissa väleissä Andrea Agnellin (Juventuksen puheenjohtaja) kanssa, enkä ollut aiemminkaan juurikaan tekemisissä Florentino Pérezin (Real Madridin puheenjohtaja) kanssa. Mestarien liigan finaalissa puhuimme asiallisesti. Hän istui viereeni, emmekä puhuneet Superliigasta.

– Meillä on kolmen seuran puheenjohtajat, jotka jatkavat Superliigan suunnittelua egojensa vuoksi, mutta sitten he ovat ensimmäiset, jotka osallistuvat Mestarien liigaan, koska he pelkäävät, että heidät pudotetaan ulos kilpailusta. Englantilaisseurat eivät varmuudella palaa Superliigaan, enkä näe, että mikään kilpailu olisi tosissaan otettava ilman niitä seuroja, jotka ovat varmasti maailman tärkeimmät.