55-vuotias Mika-Matti Paatelainen on toiminut jalkapallovalmentajana pitkälti toistakymmentä vuotta, ja maisemat ovat vaihtuneet. Mixu on ehtinyt luotsata ryhmiä Huuhkajista thaimaalaiseen Ubon Unitediin, ja Turun Palloseurasta Latvian maajoukkueeseen.

Viime huhtikuusta saakka hänen työnantajanaan on toiminut HIFK. Sunnuntaina varmistunut helsinkiläisten putoaminen Veikkausliigasta päättää myös Paatelaisen ajan seurassa. Vain yhden ainoan voiton koko kaudella joukkueineen sarjassa repinyt valmentaja vahvisti asian itse.

– Olemme seurajohdon kanssa keskustelleet jatkosta. Alun perin mieli oli molemmin puolin, että haluamme jatkaa ja rakentaa. Asiaa mietittyäni ehkä näin on kuitenkin parempi, Paatelainen sanoi STT:lle.

Paatelainen valmentaa HIFK:ta vielä kahdessa kauden jäljellä olevassa ottelussa.