Qatarin MM-lopputurnaus potkaistaan käyntiin muutaman viikon kuluttua.

Argentiina on yksi kisojen voittajasuosikeista. Hallitseva Copa Américan mestari on hävinnyt edellisen kerran yli kolme vuotta sitten ja lähtee tavoittelemaan maailmanmestaruutta.

Rolling Stone -lehti haastatteli Argentiinan avainpelaajiin lukeutuvaa Rodrigo De Paulia. De Paul on loistanut viime vuodet maajoukkueessa, vaikka seurajoukkuetasolla onkin ollut vaikeampaa. De Paul edustaa Atléticoa.

De Paul toivoo Leo Messin voittavan maailmanmestaruuden. De Paul ja Messi ovat keskenään hyviä ystävyksiä.

– Ihmiset haluavat Argentiinan voittavan maailmanmestaruuden, mutta etenkin he haluavat Messin voittavan sen. Näin ei ole ainoastaan Argentiinassa, vaan muuallakin maailmassa. Leo on jättänyt upean perinnön maajoukkueeseen. Kaikki se, mitä hän on tehnyt argentiinalaisen jalkapallon eteen jää historiaan. Meidän on autettava Messiä voittamaan maailmanmestaruus, koska hän todella ansaitsee sen.

De Paulin mielestä MM-kisoissa on useita voittajasuosikkeja. Keskikenttäpelaaja uskoo, että kyseessä on laadukkaimmat kisat pitkään aikaan.

– Mielestäni Brasilia on huippujoukkue. Viimeisestä 50 ottelustaan he ovat hävinneet vain yhden, eli meitä vastaan Copa Américan finaalissa. Ranskallakin on uskomattomalla tasolla olevia pelaajia. He ovat hallitsevia maailmanmestareita ja saavat nyt mukaansa huippuvireisen Karim Benzeman.

– Mielestäni Espanja pelaa todella hyvin jalkapalloa. Heillä on yksi maailman parhaista valmentajista (Luis Enrique). Saksaakin on aina kunnioitettava. Lisäksi on Englantikin, joka pelasi EM-finaalissa. En tiedä, onko aiemmin ollut näin monta maailmanmestarikandidaattia. Ja kaikki pelaa toisistaan poikkeavaa jalkapalloa.

De Paul uskoo Argentiinan menevän pitkälle, ja puhuu jo valmiiksi seitsemästä ottelusta, eli finaaliin etenemisestä.

– Uskon tämän MM-lopputurnauksen ratkeavan yksityiskohtiin. Saat kaksi keltaista korttia ja saat pelikiellon. Jotkut loukkaantuvat. Edessä on seitsemän finaalia ja todella vaativa kuukausi. Meidän on oltava parhaassa mahdollisessa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti.