Brasilia ja Serbia aloittavat MM-kisansa keskinäisellä ottelulla torstaina. Kummankin joukkueen hyökkäyksessä on armoitettuja ja armottomia maalintekijöitä.

Siinä missä Serbia luottaa Dušan Vlahovićin ja Aleksandar Mitrovićin kaltaisten tykkien tulivoimaan, on Brasilialla heittää vastineeksi muiden muassa Neymar, Richarlison, Gabriel Jesus ja Gabriel Martinelli. Viimeksi mainittu saa joukkueen konkari Thiago Silvalta kehuja.

– Hän pelaa täysin ilman pelkoa, ja tekee vain sen mihin tietää pystyvänsä. Uskon että kaikki huipputason hyökkääjät tarvitsevat tietyn annoksen röyhkeyttä; he tietävät pystyvänsä erityisiin asioihin.

Siinä missä Martinelli on vasta 21-vuotias ja uraa ilman epäonnea rutkasti edessä, on yhdeksää vuotta vanhemman Neymarin tilanne toinen.

– Jos nämä ovat hänen viimeiset MM-kisansa, meidän on tehtävä kaikkemme voittaaksemme mestaruuden hänelle. Jokaisella brasilialaispelaajalla on niskassaan paineet, mutta hänen kohdallaan ne ovat erityisiä. Kansakunta asetti toivonsa häneen kun hän oli vielä teini-ikäinen.