Joel Pohjanpalon, Jesse Jorosen ja Niki Mäenpään edustama Venezia FC vaihtaa päävalmentajaa.

Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava seura tiedotti maanantaina, että se on antanut kenkää Ivan Javorcicille.

Javorcic aloitti Venezian päävalmentajana vasta kesäkuussa, mutta kroatialaisluotsin saavuttamissa tuloksissa ei ollut kehumista.

Venezia putosi heti kauden avausottelussaan Italian Cupista ensimmäisellä kierroksella, ja Serie B:ssä joukkue on putoamisviivan alla 18. sijalla kerättyään 11 pelistä vain yhdeksän pistettä.

– Teimme tänään päätöksen vapauttaa valmentajamme tehtävistään. Tämä oli vaikea päätös, mutta se oli mielestäni pakko tehdä. Rakentamamme joukkue on liian lahjakas ollakseen siellä, missä olemme sarjataulukossa, ja halusimme antaa itsellemme riittävästi aikaa tilanteen korjaamiseen, kommentoi Venezian puheenjohtaja Duncan Niederauer seuran tiedotteessa.

– Joukkueemme on lahjakas, ja mielestäni valmentaja Javorčić teki erittäin hyvää työtä tehdessään ryhmästä varsin yhtenäisen. Se, missä olemme mielestäni olleet puutteellisia, on lahjakkuutemme hallinta ja vahvuuksiamme hyödyntävien pelistrategioiden toteuttaminen.

– Olen toiveikas, että voimme parantaa tuloksiamme huomattavasti, kun meillä on näin lahjakas joukkue.

Venezia on nostanut väliaikaiseksi päävalmentajakseen Andrea Soncinin seuran alle 19-vuotiaiden joukkueesta.

Täksi kaudeksi Veneziaan siirtyneet Joronen, 29, ja Pohjanpalo, 28, ovat saaneet eniten minuutteja pelipaikkojensa edustajista.

Joronen on aloittanut Venezian tolppien välissä yhtä vaille kaikissa tämän kauden otteluissa, mutta hän sai viimeisimmässä sarjapelissä suoran punaisen kortin, kun hän tuli maaliltaan vastaan ja taklasi vastustajan hyökkääjää sääntöjen vastaisesti.

Kymmenen ottelua pelannut Pohjanpalo on kirjauttanut itselleen Venezian hyökkäyksessä yhden osuman ja kaksi maalisyöttöä. Mäenpää, 37, on pelannut tällä kaudella yhden ottelun Venezian tolppien välissä.