Jalkapalloviikko käynnistyi maanantaina melkoisella yllätyksellä.

Juventuksen seurajohto tiedotti maanantai-iltana erostaan. Puheenjohtaja Andrea Agnelli, varapuheenjohtaja Pavel Nedved ja toimitusjohtaja Maurizio Arrivabene erosivat tehtävistään.

Italialaismedian mukaan seurajohdon eroilmoitus johtuu pitkälti talousrikosepäilystä.

La Gazzetta dello Sportin saamien tietojen mukaan Italian poliisi tutkii parhaillaan, onko Juventuksen seurajohto jättänyt merkkaamatta kirjanpitoon merkittäviä rahasummia. Juventuksen toimistolta löydettiin lokakuussa paperi, jonka mukaan Cristiano Ronaldolle piti maksaa 20 miljoonan euron bonus, mutta sitä ei missään vaiheessa merkattu seuran kirjanpitoon.

La Reppublican mukaan Juventuksen seurajohtoa epäillään myös siitä, että se olisi jättänyt ilmoittamatta 34 miljoonan euron suuruisesta velasta. Juventus on tiettävästi ainakin Atalantalle seitsemän miljoonaa euroa velkaa, vaikkei sitä olla merkattu virallisesti seuran kirjanpitoon.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas iloitsi Twitterissä Agnellin eroilmoituksesta. Agnelli on yksi Euroopan Superliigan perustajista, vaikkei projekti pysynytkään hengissä muutamaa päivää pidempään.

– Olet manipuloinut jo vuosien ajan seurasi taloutta ja dokumentteja huijataksesi viranomaisia, osakkaita ja kannattajia. Lisäksi yritit huijata koko jalkapalloilevaa maailmaa Superliigalla. Erosi on loistava uutinen, Tebas twiittasi.

La Liga julkaisi myös virallisen tiedotteen, jossa se toivoi asianomaisten tahojen langettavan Juventukselle urheilullisia sanktioita. La Liga muistuttaa, että Juventuksen epäillään muun muassa tahalleen suurennelleen saamiaan siirtokorvauksia kirjanpidossaan ja lisäksi merkannut sinne liian vähän menoja, jonka avulla Juventus on pysynyt FFP:n (Financial Fair Play) raameissa.