”Antti Niemi? He’s not finished, he’s only 28!”

Huuhkajien entisen maalivahdin Antti Niemen nimi on jäänyt elämään brittiläisen urheiluradiokanava Talksportin historiaan ikuisiksi ajoiksi legendaarisen puhelinsoiton myötä.

Vuonna 2002 Talksport sai radiolähetykseensä soiton eräältä Heartsin kannattajalta sen jälkeen, kun Skotlannin maajoukkueen silloinen päävalmentaja Craig Brown oli julkaissut pelaajaryhmänsä tulevalle maajoukkuetauolle.

Keith-nimellä esiintynyt mies ei voinut ymmärtää, miksi Niemi ei ollut saanut kutsua Skotlannin joukkueeseen.

Niemi pelasi Skotlannissa vuosina 1997-2002, mutta Oulussa syntynyt veräjänvartija oli pelannut jo kymmeniä maaotteluita Suomen A-maajoukkueessa ennen legendaarista puhelinsoittoa.

– Ihmettelin Skotlannin joukkueen maalivahtivalintoja, ja hänen (Brownin) täytyy tietää, että Heartsilla on hyvä joukkue. Meillä on Colin Cameron ja Steven Pressley joukkueessa, mutta en vain tiedä, miksi hän (Brown) on ainakin kolmen kauden ajan sivuuttanut Antti Niemen, sanoi Keith puhelussa.

Radiolähetystä juontanut Arthur Albiston kysyi hämmentyneenä, tarkoittiko Keith todella Antti Niemeä, ja sanoi soittajalle, että Niemi on suomalainen. Seuranneesta keskustelusta syntyi legendaarinen vitsi, jota näkee ja kuulee yhä usein internetin syövereissä.

Albiston: He’s Finnish. – Hän on suomalainen.

Keith: He’s not finished, he only 28! – Ei hän ole [uransa] lopussa, hän on vasta 28-vuotias!

Albiston: …no, not finished, he’s from Finland. – …Ei, en tarkoittanut, että hän on [uransa] lopussa, hän on Suomesta kotoisin.

Keith: What do you mean? – Mitä tarkoitat?

Albiston: His nationality is Finnish. – Hän on suomalainen.

Keith: He’s not Scottish? – Eikä hän ole Skotlannista?

Albiston: No! – Ei!

Keith: Ohhh, I thought he was Scottish! – Ai! Luulin, että hän on skotlantilainen!

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

talkSPORT

@talkSPORT
Happy birthday to Antti Niemi! 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

He’s 47 today... but he’s not finished!

Still one of the best moments in the history of talkSPORT 🤣🤣

Aiemmin tänä vuonna Talksport kertoi verkkosivuillaan Niemen 50-vuotissyntymäpäivän yhteydessä, että puhelinsoitosta tehtyä klippiä on katsottu Twitterissä yli 20 miljoonaa kertaa.

Niemen entinen seura Southampton julkaisi torstaina sosiaalisessa mediassa videon, jossa Suomen entinen maajoukkuevahti naureskelee kuunnellessaan Keithin puhelinsoittoa.

Videolla Niemi kertoo, miten hänelle selvisi muutama vuosi sitten, että koko puhelinsoitto oli vain pila.

– Joka vuosi ihmiset kyselevät minulta, olenko kuullut siitä (puhelinsoitosta), ja minä vastaan, että kyllä olen.

– Itse asiassa kävin muutama vuosi sitten Skotlannissa ja olin katsomassa Heartsin ottelua. Yksi tyyppi tuli puhumaan minulle ja kysyi, olenko kuullut siitä puhelinsoitosta.

– Minä ajattelin, että ”taas sitä mennään”. Sanoin, että ”kyllä, olen kuullut sen miljoonia kertoja”.

– Hän kertoi, että hänen hyvä ystävänsä oli sen puhelinsoiton takana. ”Haluatko puhua hänelle?” Hän soitti tälle ystävälleen ja tunnistin äänen linjan toisessa päässä.

– Hän pyyteli anteeksi, koska hänellä oli tavallaan vitsi mielessä ja hän soitti radiokanavalle, mutta hän ei tajunnut, että linjan toisessa päässä ollut radiojuontaja ei ymmärtänyt hänen vitsailevan.

– Kaikki luulevat, että puhelun soittanut kaveri oli täysin tosissaan, mutta hänelle se oli vitsi, joka meni tavallaan liian pitkälle. Niin hän ainakin sanoi, naureskeli Niemi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Southampton FC

@SouthamptonFC
"He DIDN'T think you were Scottish?!" 😱

Antti Niemi reveals the true story behind THAT @TalkSport call:

Talksportin kuuntelijoille pila paljastui aiemmin tänä vuonna, kun Keith-nimellä esiintynyt mies soitti uudestaan lähetykseen ja kertoi koko tarinan taustan.

– Ikävä puhkaista kaikkien kupla, mutta se oli ehdottomasti huijausta. Mutta hän (Albiston) ei koskaan tajunnut sitä.

– Meillä oli tapana kuunnella parin työkaverini kanssa Talksportia Heartsin otteluiden jälkeen, ja heidän (juontajien) härnääminen oli melkeinpä helppoa.