Saudi-Arabia tuotti yhden MM-kisojen suurimmista yllätyksistä, kun se nousi takaa-ajoasemasta 2–1-voittoon Lionel Messin tähdittämää Argentiinaa vastaan aiemmin tällä viikolla.

Sosiaalisessa mediassa leviävä video Saudi-Arabian pukuhuoneesta paljastaa, miten päävalmentaja Herve Renardin tunteikas puoliaikapuhe auttoi kamppailun altavastaajat uskomattomaan yllätysvoittoon.

Joukkue oli puoliajalla 0–1-tappiolla, mutta teki kaksi maalia 10 minuuttiin toisen jakson käynnistyttyä ja piti johtoasemastaan kiinni aina pelin loppuun saakka.

Saudi-Arabian maajoukkueen virallisella Twitter-tilillä on julkaistu video, jossa Renard huutaa pelaajilleen tulkin välityksellä. Hänen tunteikas palautteensa alkaa kysymyksellä: ”Mitä me oikein teemme täällä?”

KATSO MYÖS: Mitä ihmettä? Cristiano Ronaldo kaiveli alushousujaan kesken pelin – sitten tapahtui jotain outoa

Entinen Sambian, Angolan, Norsunluurannikon ja Marokon valmentaja ravaa kovaa tahtia suorakulmaisen pöydän ympärillä huutaessaan pelaajille muun muassa siitä, miten prässääminen ei tarkoita seisomista, jotta he voisivat ottaa selfieitä Messin kanssa.

– Se (prässääminen) ei tarkoita sitä että kun Messi on keskellä kenttää pallon kanssa, voit vain seistä puolustuksen edessä, ottaa puhelimesi ja napata halutessasi kuvan hänen kanssaan! Hänellä on pallo, te olette heidän puolustuksensa edessä! Hänellä ei ole ketään ympärillään! Renard huutaa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Koko videon kulissien takaa voit katsoa täältä.

Roy Nemer

@RoyNemer
Hervé Renard, Saudi Arabia coach's speech at half time vs. Argentina. Talks about the marking and Lionel Messi.

Saudipelaajat istuvat hiljaisuudessa, kun Renardin puhe saa vähitellen vauhtia kädenliikkeiden ja äänenvoimakkuuden lisääntyessä ja sisältää jopa nopean spurtin.

– Ettekö tunne mitään!? Näitkö mitä teit!? Ettekö tunne, että voimme päästä takaisin [mukaan peliin]!? Etkö tunne sitä!? He leikkivät rennosti. Come on now! Come on, pojat! Nämä ovat MM-kisat! Antakaa kaikkenne!

Renardin joukkue kohtaa lauantaina Puolan, kun taas Argentiinan on lähes varmasti voitettava Meksiko pitääkseen toiveensa kolmannesta MM-turnauksen voitosta elossa.

Saudi-Arabian MM-kisapelit
PvmOtteluTulos
30.11.2022Saudi-ArabiaSAUMeksikoMEX1-2
26.11.2022PuolaPOLSaudi-ArabiaSAU2-0
22.11.2022ArgentiinaARGSaudi-ArabiaSAU1-2

LUE LISÄÄ!