Lionel Messin lääkäri Diego Schwarztein toivoo Argentiinan häviävän jokaisen ottelunsa Qatarin MM-kisoissa.

Argentiinalaistähteä vuosien varrella runsaasti auttanut tohtori uskoisi menestyksen turnauksessa vaikuttavan negatiivisesti kotimaahansa.

Schwarzsteinilla oli suuri vaikutus varsinkin Messin uran alussa. Lääkäri hoiti supertähteä neljän vuoden ajan, kun hyökkääjälle diagnosoitiin kasvuhäiriö hänen pelatessaan yhdeksänvuotiaana Newell´s Old Boysin junioreissa.

Hoitojen päätyttyä Barcelona värväsi 13-vuotiaan Messin akatemiaansa.

Schwarzsteinin mielestä Argentiinan hallitus saattaisi käyttää kisamenestystä hyväksi maassa valitsevan talouskriisin peittämiseen.

– Haluaisin jalkapallofanina Argentiinan olevan mestareita. Argentiinan kansalaisena ja ihmisenä kuitenkin toivon heidän häviävän kaikki kolme otteluaan ja putoavan lohkovaiheessa, Schwarzstein sanoi suorasanaisesti Timesin haastattelussa.

– Miksikö? Koska uskon, että tämän maan populistinen hallitus käyttäisi Argentiinan menestystä MM-kisoissa asioiden peittämiseen. He voisivat julistaa valuutan arvon laskun sinä päivänä, kun Argentiinan joukkue pelaa. Kukaan ei silloin kiinnittäisi siihen huomiota.

Argentiinassa eletään tällä hetkellä valtavaa talouskriisiä. Maassa on saavutettu Alberto Fernandezin johdossa peräti 83 prosentin inflaatioluvut.

Pankkien rahat ovat valumassa loppuun. Samalla köyhyys väestön joukossa on roimassa kasvussa.

– Olen elänyt monen tämän maan kriisivaiheen läpi. Tämä on mielestäni kaikista pahin. Valtion asettaman köyhyysrajan mukaan olet köyhä, jos et tienaa 120 000 Argentiinan pesoa kuukaudessa. Minimikuukausipalkka köyhyysrajan ylittämiseen on 60 000 pesoa. Jopa he jotka ovat töissä, ovat köyhiä.

Argentiina on yksi MM-kisojen suurimmista suosikeista hakiessaan Messille kruunua uralleen. Maa pelaa C-lohkossa Meksikon, Puolan ja Saudi-Arabian kanssa.

Argentiina avaa kisat tänään kello 12:00 Saudi-Arabiaa vastaan.

LUE MYÖS!