Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt ryhmänsä marraskuun A-maaotteluihin.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian Skopjessa torstaina 17. marraskuuta ja Norjan Oslossa sunnuntaina 20. marraskuuta.

Uutena nimenä mukaan nousee HSV:n keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen, 21, jota on odoteltu A-maajoukkueeseen jo jonkin aikaa.

Joukkuetta tullaan täydentämään vielä viidellä pelaajalla.

– Moni ihmettelee, missä on Teemu Pukki. Temellä pitkä kausi. Championshipissä pelataan todella paljon pelejä. Loma jäänyt lyhkäiseksi. Nyt Temellä on pieni rako vetää henkeä. Hän toivoi, että voisi pitää pienen loman, Kanerva avasi maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

Muutokset tulevat välillä kovinkin nopeasti.

– Joukkueen kokoamisessa on aina ollut haasteita muun muassa loukkaantumisten takia. Nytkin valinnat aiheuttaneet päänvaivaa. Lista ei ole täydellinen vielä. Tunti sitten varmistui (Rasmus) Schüllerin poisjäänti.

Pelaajien ja valmentajan ajatukset eivät aina osu kohdilleen.

Lassi Lappalainen pelasi hyvän kauden Montrealissa. Olin suunnitellut hänelle näyttöpaikkaa. Hän koki, ettei ole valmis tähän tapahtumaan. Olen siihen päätökseen pettynyt. Pelaajat toki tekevät itsenäisesti ratkaisunsa.

– Suhonen on ainoa debytantti tässä vaiheessa. Toki Diogo Tomas ja Arttu Hoskonen olivat mukana, mutta eivät vielä pelanneet. Valintoja tehdessä on mietitty, keitä pelaajia otetaan ja mihin rooliin. Jokaisen pelaajan kohdalla on suunnitelmia peluutuksen suhteen. Jos pelaajat näissä pärjää, se antaa hyvän signaalin valmennukselle.

– Kiva, että Anssi on kunnossa ja saanut vastuuta. Odotan, että HSV:ssä tulisi avauksen paikka. Mikä sen hienompaa, että nousisi HSV:n kanssa nousisi Bundesliigaan.

Huuhkajien ryhmä marraskuun peleihin

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Carljohan Eriksson

Puolustus: Robert Ivanov, Arttu Hoskonen, Diogo Tomas, Nikolai Alho, Pyry Soiri

Keskikenttä ja hyökkäys: Mikael Soisalo, Glen Kamara, Robert Taylor, Lucas Lingman, Robin Lod, Kaan Kairinen, Anssi Suhonen, Marcus Forss, Joel Pohjanpalo, Benjamin Källman, Fredrik Jensen, Oliver Antman, Ilmari Niskanen

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐉𝐨𝐮𝐤𝐤𝐮𝐞𝐞𝐧𝐣𝐮𝐥𝐤𝐢𝐬𝐭𝐮𝐬 – 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐧𝐨𝐮𝐧𝐜𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭! | Huuhkajat nimetty marraskuun maaotteluihin. Mitä mieltä olet valinnoista? 🦉💬

*Joukkuetta tullaan täydentämään viidellä pelaajalla.

Lue lisää ➡ palloliitto.fi/ajankohtaista/…

#Huuhkajat #MKDFIN #NORFIN