Qatarin MM-lopputurnaus potkaistaan käyntiin muutaman viikon päästä.

Saksa lähtee MM-kisoihin mustana hevosena. Ykköskärki Timo Werner jää sivuun kisoista nilkkavamman vuoksi ja se pudottaa Saksan osakkeita.

Wernerin lisäksi myöskään Toni Kroosia ei nähdä kisoissa. Se oli tosin tiedossa jo vajaat puolitoista vuotta sitten, kun keskikenttäpelaaja lopetti A-maajoukkueuransa. Kroos edusti Saksaa 12 vuoden ajan ja voitti maailmanmestaruuden kesällä 2014.

Jorge Valdano haastatteli Kroosia Universo Valdano -ohjelmassaan.

– Olen lähellä kisoja, mutta loman vuoksi. Siitä tulee hieman erilaista. Varmasti tulee kummalliset fiilikset, kun Saksa pelaa ensimmäisen ottelunsa. Silloin varmasti puhkun pelihaluja. Loppujen lopuksi pelasin 12 vuoden ajan A-maajoukkueessa ja voitimme maailmanmestaruuden. Tykkäsin aina pelata maajoukkueessa, mutta EM-kisojen jälkeen minulle tuli sellainen fiilis, että oli tehtävä päätös.

– Uskoin kykeneväni jatkamaan maajoukkueessa. Kroppani on hyvässä kunnossa. Päätökseeni on monta syytä. Halusin enemmän aikaa perheelleni. Maajoukkue vie sinulta paljon aikaa ja lisäksi siihen päälle on seurajoukkueeni ottelut. Tunsin lasteni ansaitsevan enemmän aikaa isänsä kanssa. Vaimoni ansaitsi enemmän aikaa aviomiehensä kanssa. Halusin olla enemmän heidän kanssaan.

Kroosin mielestä hän vei lopussa peliaikaa muilta pelaajilta, joiden olisi pitänyt pelata enemmän.

– Toiseksi ajattelin, että on pelaajia, jotka ansaitsevat pelata enemmän. Kun olin 20-21 -vuotias, ajattelin samalla tavalla. En halunnut mennä siihen pisteeseen saakka, että minulle sanottaisiin, ettei kannattaisi enää tulla maajoukkueeseen. Niin ei lopulta tapahtunut.

Kroos asetti Real Madridin Saksan A-maajoukkueen edelle.

– Maailman parhaassa seurassa pelaaminen vaatii paljon. Pelaamme niin paljon otteluita. Maajoukkueessa ajattelet aina arvoturnauksia, mutta niiden välissä on paljon otteluita ja matkoja. Haluan olla edelleen huipulla ja asetan seurajoukkueen ykköseksi. Sen vuoksi ajattelin, että oli oikea aika poistua maajoukkueesta. Käytän maajoukkuetauot hyväksi, jotta pääsen lepäämään, kuntoutumaan ja olemaan perheeni kanssa.