Ensimmäisen jakson nimeksi oli parillakin tapaa nousta kenties hieman yllättäen Uruguayn keskikenttäpelaaja Rodrigo Bentancur. 25-vuotias nappasi ylimitoitetusta taklauksestaan varoituksen jo kuudennella peliminuutilla. Keltaisia jaettiin avauspuolikkaalla kaikkiaan kolme – maalitilanteita nähtiin puolestaan varsinaisesti vain yksi – sekin Bentancurin toimesta. Useampi onnistunut suoritus päättyi vetoon, jonka Diogo Costa Portugalin maalilla kuitenki pysäytti.

Tunnelma ottelussa varsinkin sen alussa oli melko kuuma, ja vaikutti siltä ettei täysillä pakoilla jatketa loppuun saakka. Sen paremmin maaleja kuin ulosajojakaan ei kuitenkaan ennen taukoa nähty. Aivan jakson lopulla Portugalin Nuno Mendes joutui jättämään kentän loukkaantuneena.

Toisen puolikkaan alkupuolella ottelu keskeytettiin, kun yleisön edustaja juoksi kentälle sateenkaarilipun kera, paidassa jonka selässä luki ”Respect for iranian woman”. Viestit eivät jääneet tähänkään; kovalla riskillä esiintyneen henkilön Superman-paidan edessä oli teksti ”Save Ukraine”.

Vain muutamaa minuuttia nopeasti ohi olleen episodin jälkeen Cristiano Ronaldolle merkittiin ottelun avausmaali. Bruno Fernandes kirjattiin alun perin maalin syöttäjäksi, mutta tämä sai osuman lopulta kokonaan nimiinsä.

ESPN FC

@ESPNFC
FIRST WORLD CUP GOAL FOR BRUNO FERNANDES 🇵🇹👏

Uruguayn hyökkäys ei edelleenkään löytänyt jyvää; 72. minuutilla Edinson Cavani teki tilaa Luis Suárezille, ja Darwin Nunez Maxi Gomezille. Viimeksi mainittu pamautti pallon vain muutamaa minuuttia myöhemmin tolppaan.

Vierasjoukkueeksi pelissä merkitty ryhmä painoi kyllä toisella jaksolla, muttei tolppaa lähemmäs päässyt; Urguayn nimekäs hyökkäys ei ole vielä tehnyt maaliakaan näissä kisoissa.

Portugali niitä sen sijaan on mättänyt – ja sai jälleen tililleen yhden lisää, kun 90. minuutin kohdalla VAR-tarkastus osoitti pallon käyneen Jose Maria Gimenezin kädessä boksissa. Fernandes ampui loppuluvut 2-0 täplältä, vasemmalle alas.