Valioliigan sijalle 18. valahtanut Southampton erotti maanantaina managerinsa Ralph Hasenhüttlin. Tämän kauden sarjan managereistä itävaltalainen oli neljänneksi pisimpään pestinsä pitänyt. Hän oli kuitenkin viides kuluvalla kaudella ovea katsellut käskijä, Chelsean Thomas Tuchelin, Bournemouthin Scott Parkerin, Wolvesin Bruno Lagen ja Aston Villan Steven Gerradin jälkeen.

Southampton on hävinnyt kuusi viimeisistä yhdeksästä ottelustaan sarjassa, ja on sen myötä putoajan paikalla. Tilanne tosin on vielä täysin pelastettavissa – kuiville nousemiseen vaaditaan vain yksi piste, ja yksi kolmen pisteen potti saattaisi nostaa Saintsin jo jopa taulukon puolivälin tuntumaan.

Joulukuussa 2018 Southamptonin komennon ottanut, entinen RB Leipzig -manageri saattaa Sky Sportsin mukaan saada työnsä jatkajaksi Mestaruussarjan Lutonin luotsi Nathan Jonesin.