Diogo Costa on noussut ryminällä maailman parhaimpien nuorten maalivahtien joukkoon.

23-vuotias maalivahti edustaa seuratasolla kasvattajaseuraansa Portoa. Costa on noussut myös Portugalin A-maajoukkueen ykkösmaalivahdiksi.

Upeat otteet muun muassa Mestarien liigan lohkovaiheessa ovat herättäneet suurseurojen kiinnostuksen. Tiettävästi ainakin Manchester United tarkkailee Costaa ja pitää maalivahtia potentiaalisena tulevaisuuden veräjänvartijana Old Traffordilla.

David De Gean nykyinen sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole allekirjoittaneet uutta jatkosopimusta, joten seura saattaa joutua hankkimaan uuden ykkösmaalivahdin jo kuluvan kauden jälkeen.

Costa ei ole kuitenkaan saatavilla halvalla. Portugalilaislehti A Bolan saamien tietojen mukaan Costalla on sopimuksessaan 75 miljoonan euron ulosostopykälä, eikä Porto aio luopua omasta kasvatistaan halvemmalla. Suuri siirtosumma ei huoleta Manchester Unitedia, joka kokee tarvitsevansa todennäköisesti uuden maalivahdin.

Costa pelaa vasta toista kauttaan Porton ykkösmaalivahtina, mutta on siitä huolimatta ehtinyt jo nousta maansa parhaimmaksi maalivahdiksi.