Argentiinan kapteeni Lionel Messi oli kiistatta MM-turnauksen paras pelaaja. Messin äiti ryntäsi kentälle halaamaan poikaansa, tuoretta maailmanmestaria.

Messin turnauksesta omaa kieltänsä kertoo se, että hänet valittiin peräti viidessä Argentiinan pelissä ottelun parhaaksi pelaajaksi. Siihen päälle vielä se, että pudotuspeleissä Messi oli jokaisessa Argentiinan ottelussa paras pelaaja.

Turnauksen maalipörssissä Messi jäi Kylian Mbappén taakse toiselle sijalle seitsemällä täysosumallaan. Tehopörssissä Messi oli jaetulla ykkössijalle Mbappén kanssa, tosin Mbappélla oli yksi maali enemmän. Messi teki seitsemän maalia ja syötti kolme osumaa.

Ei siis ihme, että Messi valittiin myös koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kaikista suurin palkinto oli kuitenkin MM-kulta, jonka Messi vihdoin ja viimein pokkasi.

Argentiinan juhlinnat jatkuivat pitkään kentän tasolla. Pelaajien läheiset pääsivät myös juhlimaan kentän puolelle. Upea kohtaaminen nähtiin, kun Messin äiti, Maria Cuccitini, ryntäsi kentälle ja yllätti Messin takaapäin. Äidin ja pojan halauksessa oli lämpöä, rakkautta ja ylpeyttä.

BenchWarmers

@BeWarmers
Lionel Messi celebrating with his mom after winning the World Cup ❤️ x.com/jo9m24/status/…

Myös Messin perhe löysi kentälle juhlimaan. Mukana olivat vaimo Antonella Roccuzzo, jonka Messi on tuntenut viisivuotiaasta saakka sekä lapset Thiago, Mateo ja Ciro.