Erling Haaland on kenties koko maailman paras maalintekijä.

Manchester Cityä seurajoukkuetasolla edustava Haaland on tehnyt ammattilaisurallaan jo 159 täysosumaa, vaikka ikää on mittarissa vain 22 vuotta. Haaland johtaa Valioliigan maalipörssiä. 13 sarjaottelussa syntyi vakuuttavat 18 maalia.

Manchester Cityn avainpelaajiin lukeutuva Kevin De Bruyne uskoo Haalandin yltävän hurjiin maalimääriin urallaan.

– Haaland on lähellä 200 maalin rajapyykkiä ja siten uskon hänen tekevän urallaan 600-800 maalia, jos hän pysyy kunnossa ja tekee asiat oikealla tavalla. Kyseessä on parhaimman luokan hyökkääjä.

Julián Álvarez saapui Haalandin tapaan Manchester Cityyn kesällä. Álvarez jäi syyskaudella varsin pienelle vastuulle seurajoukkueessaan, mutta sai suuremman roolin Argentiinan paidassa MM-kisoissa ja oli voittamassa maailmanmestaruutta. Álvarez iski turnauksessa tärkeitä maaleja. De Bruyne on onnellinen joukkuetoverinsa puolesta.

– Näimme jo heti alussa, miten lahjakas pelaaja hän on, mutta et koskaan tiedä, mitä tapahtuu Etelä-Amerikasta saapuvien pelaajien kanssa. Álvarez vaikuttaa kuitenkin hyvin kypsältä pelaajalta pelatessaan kanssamme. Olen hyvin onnellinen hänen puolestaan. Álvarez varmasti tuntee, että hän olisi voinut pelata enemmänkin, mutta hän sai enemmän peliaikaa syyskauden lopussa. Ja lisäksi hän on tehnyt jo varsin paljon maaleja.

Lähde: Mundo Deportivo