Italialaisseura Monzan puheenjohtaja Silvio Berlusconi ei luovu rivosta ja sopimattomasta huumorintajustaan, vaikka ympäröivä yhteiskunta kasvaa alati valveutuneemmaksi rakenteiden sukupuolittuneisuudesta sekä naisten huonosta asemasta eri aloilla.

Berlusconi oli äänessä Monzan jouluillallisella tiistaina. Italian entinen pääministeri ja nykyinen senaatin jäsen kiitti ensin joukkueen päävalmentajaa Raffaele Palladinoa. Palladino astui Giovanni Stroppan tilalle syyskuun puolessavälissä.

Palladinon alaisuudessa Monza on onnistunut voittamaan kuusi ottelua kymmenestä, kun sitä ennen joukkue oli pelannut kuusi peliä ilman voittoa.

– Löysimme uuden valmentajan, joka oli nuorisojoukkueessamme, [ja] hän on hyvä, fiksu, ystävällinen ja kykenevä stimuloimaan meidän jätkiä, sanoi Berlusconi.

Pontevan mutta kylläkin harmittoman osuuden jälkeen Berlusconi, 86, alkoi puhelemaan levottomia.

– Minä päätin lisätä ekstrastimulaatiota. Niinpä kerroin jätkille, että ”te pelaatte Milania, Juventusta ynnä muita vastaan, joten jos lyötte jonkun näistä isoista joukkueista, pidän huolen, että pukuhuoneessa teitä tervehtii bussilastillinen huoria”.

Berlusconi sai heitostaan rämäkät naurut.

Nicolò Schira

@NicoSchira
💣 Silvio #Berlusconi show alla festa di #Natale del #Monza 👀