Pelé on menehtynyt torstaina.

Brasilialaismediat uutisoivat Pelén kuolemasta torstai-iltana. 82-vuotiaana menehtynyt Pelé vietti kuukauden sairaalassa syövän vuoksi.

Historian parhaimpiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Pelé kärsi terveysongelmista jo pitkään. Pelé sairastui vajaat puolitoista vuotta sitten syöpään, joka koitui lopulta jalkapallolegendan kohtaloksi.

Brasilia oli jo omalla tavallaan osannut valmistautua Pelén kuolemaan. Muun muassa Pelén edustama Santos on mediatietojen mukaan jo tehnyt jalkapallolegendaa kunnioittavan logon, jota se alkaa pian käyttämään pelipaidoissaan. Pelé pelasi valtaosan urastaan Santosissa.

Pelé voitti pelaajaurallaan kolmesti maailmanmestaruuden Brasilian paidassa.

TNT Sports BR

@TNTSportsBR
DESCANSE EM PAZ, REI PELÉ! 😔👑
Nesta quinta-feira, 29 de dezembro de 2022, Edson Arantes do Nascimento faleceu. Nossos sentimentos à família! 🙏 #PeléEterno