Ronald Koeman sai potkut Barcelonan peräsimestä syksyllä 2021.

Koeman ehti valmentaa Barcelonaa vuoden ajan ja voitti seurassa Copan mestaruuden keväällä 2021.

Koeman sai lopulta potkut surkean syyskauden jälkeen. Barcelona keräsi huonoja tuloksia pitkän aikaa ja lopulta seurajohto nimitti Xavin uudeksi päävalmentajaksi.

Marca haastatteli Koemania, joka kertoi ajastaan Barcelonan päävalmentajana.

– Kokemus oli hieno. Valmentajana sitä oppii uutta joka päivä ja voin sanoa, että siellä opin. Se oli vaikea etappi, koska seura eli vaikeaa aikaa. Tekemiäni valmennuksellisia päätöksiä kunnioitettiin. Sitten seuraan tuli uusi puheenjohtaja, enkä kuulunut hänen porukkaan. En myöskään halua kritisoida heitä uudelleen.

Marca tiedusteli Koemanilta, pitääkö hän itseään jopa liian suurena seuran miehenä, eli valmentajana, joka tekee päätökset vain seuran parasta ajatellen ja tyytyen seurajohdon mahdollisiin määräyksiin.

– Olen sellainen. Tein kaiken seuran parasta ajatellen, mutta puheenjohtajan vaihtuessa tilanne muuttui. Kuka tahansa valmentaja tarvitsee seurajohdon täyden tuen. Ei sitä, että työtä epäillään. Minun tapauksessani seurajohto epäili työtäni ja se ei ole hyvästä, koska siinä vaiheessa valmentajana työskenteleminen on mahdotonta.

Puheenjohtaja Joan Laporta antoi Koemanille potkut lentokoneessa Rayo Vallecanolle kärsityn tappion jälkeen. Sitä ennen Laporta oli jo etsinyt muutaman viikon ajan korvaajaa Koemanille. Marcan mielestä se oli epäkunnioittavaa Koemania kohtaan. Luotsi on samaa mieltä.

– Pitää paikkansa. Ajattelen samalla tavalla, mutta sitä ei voi enää muuttaa. Olen aina sanonut, että asiat olisi voinut tehdä eri tavalla.