Brittilehti Daily Express ehdottaa, että Manchester Unitedin kannattaisi mahdollisesti kääntää tammikuun siirtoikkunassa katseensa Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjään Teemu Pukkiin.

United etsii useiden lehtitietojen mukaan uutta keskushyökkääjää, mutta Manchesterin suurseura joutuu etsimään kaipaamaansa vahvistusta varsin rajallisella budjetilla.

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag on sanonut, että hänen vaihtoehtonsa hyökkäyspäähän ovat vähissä. United purki hiljattain sopimuksensa Cristiano Ronaldon kanssa, eikä Jadon Sancho ole tällä hetkellä joukkueen harjoitusvahvuudessa mukana. Lisäksi rikoksista epäilty Mason Greenwood on ollut hyllytettynä seuran toiminnasta alkuvuodesta lähtien.

Telegraph uutisoi keskiviikkona, että ten Hag on pyytänyt Unitedia etsimään potentiaalisia hyökkäyspään vahvistuksia, joista voisi olla apua lyhyellä aikavälillä. Manchester United käytti viime kesänä odotettua enemmän rahaa hankintoihinsa, joten tammikuun siirtoikkunassa sen vaihtoehdot rajoittuvat luultavimmin lainadiilillä tai pienellä siirtokorvauksella saataviin pelaajiin.

Sarjatasoa alempana pelaava Pukki, 32, edustaisi vaihtoehdoista jälkimmäistä. Hänen sopimuksensa Norwichissa päättyy tämän kauden jälkeen, joten Kanarialinnut ei voi vaatia hänestä järin suurta siirtosummaa, koska kiinnostuneet seurat tietävät, että Pukki on ensi kesänä saatavilla ilmaiseksi, ellei hän solmi jatkosopimusta.

Pukki on noussut Norwichissa seuralegendan asemaan siirryttyään Englantiin kesällä 2018 tanskalaisesta Brøndbystä. Hän on pelannut Norwichissa 191 ottelua tehden niissä yhteensä 86 maalia ja syöttäen 26.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Pukki on kohdannut Norwichin paidassa Manchester Unitedin neljä kertaa. Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkuehyökkääjän lähtöhuhut olivat iso puheenaihe viime kesänä. Pukin agentti Teemu Turunen kertoi MTV Urheilulle, että Norwichin suomalaistähti haluaisi pelata ”mahdollisimman korkealla” tasolla, mikä tarkoittaa Englannissa Valioliigaa.

Pukki on Englannin-vuosinaan pelannut joka toisella kaudella Mestaruussarjassa ja joka toisella Valioliigassa, kun Norwich on mennyt hissijoukkueena sarjatasoja ylös ja alas.

Viime keväänä Norwich käytti Pukin sopimuksessa olleen jatko-option, joka takasi, että hänen diilinsä jatkuu kuluvan kauden loppuun saakka. Enää sellaista mahdollisuutta ei ole.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pukki yhdistetään brittimediassa Manchester Unitediin. Tammikuussa 2020 Independent-lehti uutisoi, että United tiedusteli Pukin saatavuutta, mutta tuolloin Valioliigassa pelannut Norwich ilmoitti, että suomalaishyökkääjä ei ole lähdössä seurasta mistään hinnasta.

Manchester United päätyi tuolloin hankkimaan Nigerian maajoukkuehyökkääjä Odion Ighalon lainalle kiinalaisesta Shanghai Shenhuasta.

Jos Pukki todella siirtyisi tammikuussa Manchester Unitediin, hän toimisi luultavasti kirittäjänä ja tuuraajana loukkaantumisherkälle Anthony Martialille. Norwich taistelee kuitenkin noususta takaisin Valioliigaan, eikä seura luultavasti halua menettää parasta maalintekijäänsä kesken kauden.

Norwich antoi aiemmin tällä viikolla kenkää päävalmentajalleen Dean Smithille ja etsii parhaillaan uutta käskyttäjää nousuprojektinsa johtajaksi.