Captains’s Ball -gaalassa palkittiin torstaina Suomen vuoden jalkapalloilijat.

Miesten kategoriassa valinta kohdistui Rangersin keskikenttäpelaajaan Glen Kamaraan ja naisten kategoriassa Portland Thornsin Natalia Kuikkaan.

Kamaralle, 27, valinta vuoden pelaajaksi on hänen ensimmäisensä. Kuikka, 27, on valittu vuoden pelaajaksi nyt jo neljä kertaa.

– Olen kiitollinen. Monet suuret pelaajat ovat saaneet tämän palkinnon ennen minua, kommentoi Kamara.

Vuoden kohokohdakseen hän mainitsi Rangersin matkan viime kauden Eurooppa-liigassa, jossa joukkue ylsi loppuotteluun, mutta hävisi pilkuilla Eintracht Frankfurtille.

– Se oli ehdottomasti hieno hetki meille joukkueena ja minulle henkilökohtaisesti. Valitettavasti emme voittaneet finaalia, mutta se oli mahtava suoritus meiltä.

Kuikka ei ollut gaalassa paikan päällä vastaanottamassa palkintoaan, mutta hän lähetti gaalaan videoterveiset.

– Suuri kiitos vuoden pelaajan palkinnosta. Tämä vuosi on ollut aika erilainen edellisiin vuosiini verrattuna. Pääsimme Helmarien kanssa EM-kisoihin, ja vaikka siellä ei tulosta tullutkaan, se oli todella ainutlaatuinen kokemus meille kaikille. Oli todella hienoa olla osa tapahtumaa, jossa juhlittiin naisten jalkapallon kehitystä ja kasvua koko Euroopassa.

– Seurajoukkueessa kausi oli antoisa, mutta myös haastava. Oli ylämäkeä ja alamäkeä ja kaikkia kentän ulkopuolisia asioita, mutta niistä huolimatta pääsimme juhlimaan mestaruutta kauden lopussa.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
🏆 Miesten Vuoden pelaajaksi 2022 on valittu Glen Kamara ensimmäistä kertaa urallaan.

Paljon onnea, @GlenKamara4! 💙🤍

#CaptainsBall2022 #Huuhkajat

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
🏆 Naisten Vuoden pelaajaksi 2022 on valittu Natalia Kuikka, jonka uralla tämä on neljäs Vuoden pelaajan palkinto.

Paljon onnea, @nataliakuikka! 💙🤍

#CaptainsBall2022 #Helmarit #Futsalfi