AC Oulu on vahvistanut joukkuettaan hyökkääjä Ashley Coffeylla, joka siirtyy seuraan 1+1-vuotisella sopimuksella.

Englantilainen Coffey, 29, siirtyy Ouluun Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavasta Eskilstunasta, jota hän edusti kahden edellisen kauden ajan tehden 47 ottelussa yhteensä 18 maalia.

Kaudella 2020 hän tehtaili Ruotsin kolmannella sarjatasolla IFK Haningelle 29 pelissä kaikkiaan 27 osumaa ja jolme maalisyöttöä.

– Coffey on isokokoinen ja vahva target-tyyppinen pelaaja, joka pystyy vastaanottamaan monenlaisia syöttöjä ja sitä kautta linkittämään peliä. Hän tuo uhkaa ja oveluutta keskityspalloissa ja omaa kyvyn viimeistellä monipuolisesti. Ashley on kova tekemään töitä ja antaa aina kaikkensa joukkueen eteen – hänellä on kovasti nälkää ja näyttöhaluja, joten olen todella tyytyväinen, että saimme miehen Ouluun, kommentoi AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen seuran tiedotteessa.

– Olen todella innoissani siirrosta AC Ouluun, joka tapahtui lopulta todella nopealla aikataululla. Odotan kovasti haastetta uudessa sarjassa ja uudessa maassa. Minulla oli tarjouksia muualta Euroopasta ja myös Ruotsista, mutta yksinkertaisesti tämä tilaisuus AC Oulun kanssa tuntui oikealta, kertoi 191-senttinen Coffey.

– Haluan tietysti auttaa joukkuetta ja seuraa kaikilla tavoin menestymään. Olen tehnyt viime vuosina maaleja hyvää tahtia ja totta kai haluan jatkaa näin myös jatkossa, mutta pelaamiseni on paljon muutakin. Viime päivät ovat olleet melkoista hässäkkää, mutta odotan aidosti pääseväni Ouluun ja joukkueen mukaan näyttääkseni mihin pystyn.