Ajaxin kapteeni ja laitahyökkääjä Dušan Tadić sanoo, että päävalmentaja Alfred Schreuderin potkut olivat pelaajien vika.

Schreuder, 50, siirtyi Ajaxin peräsimeen viime kesänä, mutta hän sai kenkää jo viime torstaina heikon tulosputken myötä.

Viidenneksi valahtanut Ajax on pelannut jo kuusi tasapeliä peräkkäin ja seitsemän ottelua putkeen ilman voittoa Hollannin pääsarjassa.

Schreuderin viimeiseksi otteluksi jäi torstain 1-1-tasapeli putoajakandidaatti Volendamia vastaan. Tilastojen perusteella tulosta voi pitää jättiyllätyksenä, sillä Ajaxilla oli 29 maalintekoyritystä enemmän kuin Volendamilla, joka laukoi vain kahdesti. Ajaxin maaliodottama oli 3.84 ja vierailla 0.41.

Tadićin, 34, mukaan syyttävän sormen ei pitäisi osoittaa pelkästään Schreuderiin.

– Olen häpeissäni ja tunnen olevani vastuussa valmentajan potkuista, sanoi Tadić OneFootballin mukaan.

– Kaikkien pelaajien on otettava vastuuta. Epäonnistuimme kentällä. Jäimme ilman voittoa ties kuinka monetta kertaa. Se ei ole mahdollista eikä sallittua Ajaxissa.

– Katseet siirtyvät automaattisesti valmentajaan. Näin se toimii jalkapallossa, mutta mielestäni meidän kaikkien pitäisi katsoa peiliin.

Hollantilaismedian mukaan Ajaxin reservijoukkueen valmentaja John Heitinga ottanee vetovastuun ykkösmiehistöstä sunnuntain sarjaottelussa Excelsioria vastaan.