Nicolò Zaniolosta on odotettu AS Romassa melkoista sateentekijää jo vuosien ajan.

Zaniolo siirtyi Internazionalesta AS Romaan kesällä 2018. 23-vuotias Zaniolo on kärsinyt vuosien saatossa vakavista polvivammoista, ja se on yksi suurimmista syistä siihen, miksei kookas hyökkäävä keskikenttäpelaaja ole kyennyt vastaamaan suuriin odotuksiin Italian pääkaupungissa.

Italian A-maajoukkueeseen kuuluva Zaniolo on kuulunut kuluvalla kaudella kunnossa ollessaan José Mourinhon luottopelaajiin AS Romassa, mutta pelaajan on määrä lähteä AS Romasta vielä tammikuun aikana.

Italialaismedian mukaan Zaniolo on ilmoittanut AS Roman valmennus- ja seurajohdolle halustaan vaihtaa maisemaa kesken kauden. Tottenham on tiettävästi halukas lainaamaan Zaniolon loppukaudeksi osto-option kera, mutta AS Roma suostuu vain pysyvään siirtoon. Zaniolon sopimus AS Roman kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

Zaniolo ei ollut mukana AS Roman kokoonpanossa sunnuntaisessa Spezia-ottelussa. Ottelun jälkeen AS Roman urheilutoimenjohtaja Tiago Pinto kertoi medialle, että kokoonpanossa oli mukana vain ne pelaajat, jotka ovat motivoituneita voittamaan otteluita AS Roman paidassa. Pinton kommentti oli tarkoitettu epäsuorasti Zaniololle.

Mourinho otti kantaa Pinton kommentteihin Spezia-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Urheilutoimenjohtaja puhui ja mielestäni hän puhui hyvin. Tärkeintä oli se, että voitimme ottelun. Myöhemmin katsotaan, mitä Zaniolon kanssa tapahtuu. Minulla on oma mielipiteeni ja uskon Zaniolon olevan joukkueessamme siirtoikkunan päätyttyä. Mutta siirtoikkuna on edelleen auki. Nicolò haluaa lähteä, mutta minusta tuntuu, että hän jää tänne. Nicolò on ilmoittanut haluavansa lähteä, mutta se ei tarkoita sitä, että hän lähtisi.

Mourinho uskoo Zaniolon jäävän AS Romaan.

– Minusta tuntuu tältä, koska Nicolò on tärkeä pelaaja. Hän on hyvin arvokas pelaaja. Normaalisti pöydällä on sellainen tarjous, josta on vaikea kieltäytyä, kun pelaaja haluaa jättää seuran, mutta tällä hetkellä tilanne ei ole sellainen. Ja jos tarjous on tullut, ei se ole kummoinen. Vaikuttaa siltä kuin Pinto olisi tämän tarinan pahis, mutta se ei ole niin. Pinto yrittää vain puolustaa AS Roman intressejä.