Emiliano Sala menehtyi noin neljä vuotta sitten lento-onnettomuudessa.

Silloin Valioliigassa pelannut Cardiff City oli tiedottanut muutamaa päivää aiemmin hankkineensa argentiinalaiskärjen ranskalaisseura Nantesista. Siirtosummaksi sovittiin noin 19 miljoonaa euroa.

Sala oli matkustamassa yksityiskoneella Nantesista kohti Cardiffia, kun kone syöksyi mereen. Salan ruumis löydettiin merestä muutama viikko onnettomuuden jälkeen.

Sittemmin Englannin Mestaruussarjaan pudonnut Cardiff ei suostunut maksamaan siirtosummaa Salasta. Lopulta FIFA langetti Cardiffille joulukuussa kolmen siirtoikkunan mittaisen siirtokiellon, koska seura ei ollut edelleenkään maksanut siirtosummaa Nantesille.

BBC:n mukaan Cardiff on suorittanut ensimmäisen maksuerän siirtosummasta. Lähteen mukaan Cardiff aikoo maksaa vaaditun summan, jotta siirtokielto peruttaisiin ja seura saisi hankkia normaalisti pelaajia vielä tammikuun siirtoikkunassa. Cardiff maksoi hiljattain noin seitsemän miljoonaa euroa Nantesille.

Cardiff on parhaillaan Englannin Mestaruussarjassa 20. sijalla ja näyttää taistelevan putoamista vastaan kuluvalla kaudella.