Huuhkajien Robert Ivanov on onnellinen Christian Eriksenin toipumisesta pelikuntoon.

Tanskan maajoukkuetähti sai hengenvaarallisen sydänpysähdyksen, kun maa kohtasi Suomen kesän 2021 EM-kisojen avauskamppailussa.

Ottelua päätettiin jatkaa keskeytyksen jälkeen. Huuhkajat voitti Parkenilla pelatun kamppailun 1-0-lukemin.

Eriksen, 30, päätti traagisesta tapaturmasta huolimatta jatkaa uraansa ja on toipunut uskomattomalla tavalla takaisin huippu-urheilijan kuntoon. Brentfordissa viime kevään pelannut keskikenttäpelaaja sai kesällä siirron Manchester Unitediin, jossa hän nautti nyt suurista minuuteista.

Suomi ja Tanska kohtaavat uudelleen 23. päivä maaliskuuta Kööpenhaminassa EM-karsintojen avausottelussa. H-lohkon muut maat ovat Slovenia, Pohjois-Irlanti, Kazakshtan ja San Marino.

– Hienoa, että Eriksen pystyy pelaamaan. Kun katsoo kuinka hän pelaa nyt ManU:ssa, niin jokainen voi miettiä, että aika uskomaton juttu. Ivanov kommentoi Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

– Tulee varmasti niiden tapahtumien myötä kaikin puolin tunteikas ottelu. Koko maailma on iloinen ja onnellinen hänen puolestaan, että pystyi jatkamaan uraansa vielä näin hyvällä tasolla.

Suomi kohtaa maanantaina Portugalin harjoitusleirillä maaottelussa Ruotsin. Huuhkajat kohtaa tammikuun talvimaaotteluissa myös Viron.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!