Erling Haaland on noussut viime vuosien aikana maailman parhaiden hyökkääjien joukkoon.

Monet pitävät Haalandia kenties jopa maailman parhaana puhtaana kärkenä. Huippumaalintekijä on iskenyt suorastaan hämmästyttäviä maalimääriä pitkälti läpi uransa. Haaland johtaa ylivoimaisesti Valioliigan maalipörssiä ja rikkoi 20 sarjamaalin rajan jo ennen vuodenvaihdetta.

Norjalaishyökkääjä taistelee Manchester Cityn kanssa Valioliigan ja Mestarien liigan voitosta kuluvalla kaudella.

GQ haastatteli Haalandia, joka kertoi tavoitteensa maajoukkuetasolla. Haaland haluaa pelata jonain päivänä MM-lopputurnauksessa.

– Norja on hyvin pieni maa. Norjassa on noin 5,5 miljoonaa asukasta. Mielestäni vähemmänkin. Emme ole suuri maa, mutta MM-lopputurnauksissa nähdään pieniltä mailta uskomattomia suorituksia. Toivomme pääsevämme mukaan seuraaviin MM-kisoihin. Se on suurin tavoitteeni maajoukkueessa. Odotan pelaavani jonain päivänä Norjan kanssa MM-lopputurnauksessa, Haaland vakuutti.

Jos Haaland jatkaa nykyistä maalitehtailua myös tulevaisuudessa, lienee vain ajan kysymys, milloin hyökkääjä voittaa uransa ensimmäisen Ballon d’Orin. Haaland ei mieti sitä sen suuremmin.

– Kaikki haluaisimme voittaa sen, mutta mielestäni ei ole järkevää ajatella sitä sen enempää. Jos pelaat joukkueesi kanssa hyvin, saat hyviä tuloksia ja alat voittamaan pokaaleja, varmasti olet finalistien joukossa. Kevin De Bruyne oli kolmas äänestyksessä. Ja se oli mielestäni ansaittua. Mutta et voi ryhtyä ajattelemaan sitä, Haaland viittasi Ballon d’Oriin.